Kreikka.net

Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Ateena

Kreikan pääkaupungissa asuu n. 4 miljoonaa ihmistä. Liikenne, pakokaasut ja melu on sen mukaista. Vuosittain siellä käy myös saman verran turisteja. Kaupunki on täynnä mahtavia muistomerkkejä, tunnetuimpana Parthenonin-temppeli n. 100 m korkealla kalkkikivikukkulalla. Sen juurella on vanhin kaupunginosa Plaka. Ateenalaiset odottavat, siistivät ja korjaavat kaupunkiaan v. 2004 Olympia-kisoihin.

On erittäin vaikeaa sanoa, mitä tästä suuresta kaupungista pitäisi nähdä ja kokea. Jokainen kävijä laatii oman aikataulunsa ja kohdeluettelonsa.

  • Uimarannat : Rannat sijaitsevat ns. Ateenan Rivieralla (Glifada, Varkitza jne.) sekä Saronikoslahden lähisaarilla.
  • Liikenneyhteydet : Kansainvälinen lentokenttä Glifadassa. Satama Pireuksessa.

Glifada

Ateenalaisten kesäinen huvittelukeskus ja rantalomakohde lukuisine hotelleineen. Vilkkaan lentokentän melu häiritsee tottumattomia ympäri vuorokauden.

Varkitza

Rauhallinen lomakohde. Varakasta paikallisasutusta. Muutama hotelli, kylän aidattu hiekkaranta sekä muutamia poukamia.

  • Nähtävyydet : Noin puolen tunnin ajan oikotietä kukkulan yli kulkien pääsee Vougliamenin (= uponnut) kylään, jossa on näkemisen ja kokemisen arvoinen, makeavetinen ja rikkipitoinen järvi. Sen erottaa merestä vain rannan maantie. Siellä on kylpylä, jossa ei saa käyttää aurinkovoiteita!
  • Liikenneyhteydet : Varkitzasta bussi pari kertaa tunnissa Glifadaan, jossa bussin vaihto (uusi maksu) Ateenaan Yliopiston eteen.

Loutraki

Loutrakin kylpyläkaupunki (loutro = kylpy) sijaitsee Korintilahden rannalla Ateenasta n. 80 km länteen. Kohteessa on kesäkuukausina turistien lisäksi paljon kreikkalaisia, jotka pakenevat pääkaupungin melskettä ja ihmisvilinää.

  • Uimarannat : Loutrakissa on pitkiä pikkukivirantoja monipuolisine palveluineen.
  • Nähtävyydet : Antiikinajan Korinthin kaupunki. Peloponneksoksen historialiset kohteet: Olympos, Mykene, Epidauroksen teatteri jne.
  • Liikenneyhteydet : Bussilla ja junalla Ateenaan ja Pireuksen satamaan. Bussilla Peloponnesoksen kohteisiin.

Tolon

Tolon sijaitsee n. 170 kilometrin päässä Ateenasta. Lentokentältä bussimatka sinne kestää n. 3, 5 tuntia.

  • Uimarannat : Kapea uimaranta on pari kilometriä pitkä, enimmäkseen hienoa hiekkaa välillä kivikkoa. Vesi on puhdasta.
  • Nähtävyydet : Asinin akropolis mahtavine muureineen, Kreikan vanha pääkaupunki Nafplion (10 km Tolonista), Burtzin entinen vankilasaari kaupungin edustalla ja Palamidi-linnoitus. Mykenen linnoitettu kaupunki kuningashautoineen ja Epidauroksen teatteri.
  • Yhteydet : Tolonin satamasta pääsee pienellä laivalla ulommille saarille. Bussi lähtee 2 kertaa tunnissa Tolonin rantakadulta

Lue myös: Ateenan Museot