Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Skiathos 2019

Valvoja: modet

Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 05.05.2019, 15:12

Lähtöpäivä 30.5. lähestyy ja alkaa jo vähän poltella. Valitsimme tämän saaren sen takia, että emme vielä siellä ole olleet. No, paitsi jokunen vuosi sitten piipahdukset Skopeloksella käydessä. Hotellimme on Skiathos Somnia, eli lähinnä lentokenttää AM:n hotelleista. Olen haeskellut kävijöiden kirjoituksia kohteesta ja lukenut, että siellä on paljon korkeuseroja. Koska olen koko talven ollut varsinainen sohvaperuna - kutonut sukkaa ja pelannut pasianssia - olen nyt käynnistänyt kuntokuurin: Kiipeän rappukäytävässä portaita edestakaisin (asumme melko tasaisella maalla). Jospa sitten ei tarvitsisi siellä päässä niin kauheasti läähättää. Jotkut ovat kirjoittaneet, että viikko siellä on aivan riittävä aika, mutta me olemme kolme viikkoa. Tuskin se on meille liian pitkä aika, sillä laiskotteluun tässä on vuosien mittaan jo oppinut. Täytyy alkaa sovitella lomavaatteita; mahtuneeko mikään päälle.
Voi vitsi, kohta mennään! Katsoin äsken, että jokseenkin kaikki matkat "meidän hotelliin" on myyty.
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 07.05.2019, 14:40

Jatkan vielä. Onko kukaan käynyt Voloksen kaupungissa mantereen puolella? Ja miten laivamatka meni? Entä onko Skiathoksen kaupungissa ukkokuppiloita?
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 29.05.2019, 20:35

Jahas, kenelläkään ei mitään sanottavaa. Mutta arvatkaa; kun tulen sieltä pois, niin minulla juhannuksen jälkeen on.
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja Stefanos » 30.05.2019, 08:57

Huomasin miten järkyttävän kauan Skiathoksen matkastani on. Tuskin muistamani asiat ovat enää ajankohtaiset. Youtubesta löysin sinne lataamani videon pätkän:
https://youtu.be/Mf5jDy-hEA4

Hyvää matkaa sinulle!
Stefanos
 
Viestit: 82
Liittynyt: 30.11.2007, 20:22
Paikkakunta: Jurva

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 28.06.2019, 21:16

Me emme onnistuneet yhtään kertaa kuvaamaan koneita noin alhaalta. Haahuilimme siinä kiitoradan päässä tai MYLLYravintolan liepeillä. Sinulla lienee ollut joku parempi paikka. Oli se kuitenkin aika hauskaa se yrittäminen! Meidän hotelli (Somnia) olisi muuten ollut aika otollisella hollilla, mutta edessä oli isoja kastanjapuita ja tietenkin rakennuksia. Aina korvat hörössä kuitenkin oltiin ja tiirailtiin josko jostakin välistä jotakin vilahtaisi.
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 11.07.2019, 11:11

Lisään vielä vähän pidemmän tarinan, sillä voi hitsi, kolme viikkoa ollaan jo oltu kotona, mutta aina vain olen Skiathoksen lumoissa. Osittain päiväkirjan puhtaaksikirjoittamisen ja osaksi kuvavalikoiman kokoamisen takia (minun kamerastani ja miehen puhelimesta). Edessä on vielä ankara homma karsia siitä määrästä paperikuviksi teetettävät kuvat.
Käsittääkseni ihmiset viettävät Skiatholsella enimmäkseen rantaelämää, mutta me oltiin kaupungissa aika tarkkaan, hotelli Skiathos Somnia. Toinen AM:n hotelli Meltemi on rantakadulla.

Kaupungissa on kolme rantaosuutta. Niitä voisi kuvata vaikkapa näin:
-Idässä(?) on lentokentän katu. Se alkaa kiitoradan päästä ja siinä on ensimmäisenä tuulimyllyn ravintola, sitten on jonkinverran tyhjää ja sitten monta muuta ruokaravintolaa. Niissä kaikissa on terassi meren vieressä ja keittiö ym. tien toisella puolella. Pikku Intiassa ei ole rantaosastoa. Lahdella pieniä veneitä.
-Keskellä on pääkatu Vurtsin niemelle asti. On paljon isoja purjeveneitä sekä isojen laivojen laiturit. Ravintolat ja muut kuppilat sekä mopovuokraamot ovat maan puolella, sillä rannalla on leveä kävelybaana, sekä tilaa rekka- ym. autojen sekä matkustavaisten kääntyilemistä varten. Laivojen käväisemisen aikaan on kuppiloissa istujilla paljon katsottavaa.
-Lännessä on samalla tavalla järjestetty rantakatu. Yksityisveneitä sekä eri kohteisiin kuljettavia paatteja. Kuppiloita ja sisäänheittäjiä. Perimmäisessä kuppilassa sai maksaa valkkarilasillisesta 8 €, kun useimmiten puolilitranen ja pieni vesipullo oli 6-7 €. Kuittien saaminen oli yleistä.
Kaupunki on sangen sykkyräinen, enimmäkseen kävelykatuja, päällystetty milloin mitenkin. Mopot yms. ajelivat vaikka missä. Rannan puolella on alavaa, mutta paljon on myös vimmattuja rinteitä. Portailla ja ilman. Tutkittavaa ja fiilisteltävää meillä riitti!
Papadiamánti, yli puolikilometrinen leveä ostoskatu tasamaalla on – ostoskatu. Siellä on myös postitoimisto ja kaksi apteekkia sekä jokunen kuppila. Sisällä kaupungissa on esim. kahvia paahtava mauste- yms. kauppa Art Coffee: Illyn kulmalta mopoja väistellen ensimmäisen pikkuaukion luona.
Ukkokuppiloita ei löydetty. Kafénio-kyltti oli esim. Art Coffeesta seuraavalla pikkuaukiolla, mutta ukkoja ei ollut. Ulkopöydissä mainostettiin hedelmäpirtelöitä tai jotain sensuuntaisia, á 6 €. Oli oikein söötti tarjoilijatyttö, mutta minun ”tetarto asprokrasi” -tilaukseni tuotti vaikeuksia. Lähinnä ukkokuppilan tapaista paikallisuutta edustanee Ouzeri Mostra. Se on Papadiamántin kaivoaukiolta oikealle. (Näistä kaivoista asukkaat kävivät hakemassa vettä kotiin monenlaisilla virityksillä. Ja tietenkin mopokyydillä.)
Ruoka ja viini olivat joka paikassa hyviä. Ruokia oli niiden perinteisten lisäksi kehitelty ymmärtääkseni myös uusia. Esim. kentän kadulla Kimata-ravintolassa söin kaksikin kertaa garídes manitária eli katkarapua ja herkkusieniä ihanassa kastikkeessa.
Syömisen ja juomisen lisäksi voi itseään huvittaa myös tiirailemalla lentokoneita. Myllyravintolan lähellä voi saada kivoja kuvia. Yleensä siellä oli jengiä kytiksellä.
Oli myös yksi ihmettelyn aihe: mopolähetit. Esim. ison tien varrella Spar-kaupan ja bussiaseman välillä on Taz mania -niminen kuppila, mistä ns. ulosmyynti on vilkasta etenkin lounasaikaan. Kolme miestä kuljetti lähes tauotta ruokalaukkuja eri suuntiin. Oli aika näyttävää, kun mies karautti maantien yli hitonmoiseen mäkeen yhdellä kädellä, koska ruokalaukkua piti roikottaa toisessa kädessä. Kaikki autotkaan eivät selviytyneet siitä sementti(?)mäestä.
Jalkamiesten on siis syytä katsoa, että on pitävät pohjat kengissä. Korkokengillä selviytyy kyllä rantakadulla, jos huomaa pitää varansa.
No muu saari sitten. Bussien lähtöpaikka on keskisen rantakadun kentän puoleisessa päässä pienen puiston kulmalla. Mitään bussiasemaa ei ole, vain pysäkkikatos. Samasta paikasta lähtee myös punainen pikkubussi luostariin. Sen aikataulu on puun kyljessä. Bussin ja laivojen aikataulut saa selville ajantasaisesta saaren kartasta, joita saa ilmaiseksi jo lentokentältä, sekä esim. autovuokraamoista.
Jos vain ehtii, luostarissa kannattaa käydä aivan hurskautensa asteesta riippumatta. Siisti paikka, mukava kahvila, nätti kukko, paljon ruusuja sekä iso myymälä. Ja pari kamalan näköistä kissaa tavallisten kissojen lisäksi.
Rantoja on bussireitin varrella monta. Käytiin niitäkin vähän kurkkimassa. Hyvän näköisiä hiekkarantoja sekä asiallisen näköisiä peti/varjosysteemejä. Meillä vain on jo ikä ajanut ohi auringon ottamisen ja uimisen halujen/kykyjen, joten rantakokemuksia ei ole kerrottavana. Muutama havainto kuitenkin: Kanapitsa, pysäkit 12 ja 13. Ensin on Nostos-ranta, sitten jonkun matkan päässä Kanapitsa. Nostoksella käytiin viinit naukkaamassa hiekanlaidan sohvassa. Pysäkki 16, Agia Paraskevi, on melkein oikea kylä. Jos en jäisi kaupunkiin, voisin mennä tuonne. Trulos pysäkkien 19 ja 20 välissä oli kelpoisen näköinen. Kaksi ravintolaakin. Agia Eleni on Kukunariesin päässä saarta. Siellä on erityinen värikäs osa säkkisänkyjä(?). Pohjoisrannalla on Aselinos, iso ranta ja iso ”taverna” ja iso parkkikenttä. Hyvä tie lähes perille asti. Kukunariesin pitkä ranta on päätepysäkin (26) lähellä. Laudoilla päällystetty kävelytie mäntymetsän laidassa. Rannalla on arvatenkin kuppiloita, mutta jonkinverrran - vaatetuksesta päätellen - sieltä käytiin syömässä myös pysäkin 24 lähellä Alla pinjapuun -ravintolassa.

Kaupungissa ei siis ole uimarantaa, eikä saarella yhtään ”oikeaa” kylää. Majoitusta on rakennettu vaikka mihin, mitä en lakkaa ihmettelemästä.
Mitä autoiluun tulee, niin minut yllätti se, että saarella ei ole tienviittoja eikä liikennemerkkejä. Oli majoituspaikkojen ja luostareiden plakaatteja ja jossakin alamäessä luki slow. Saari on pieni, joten karttaa piti lukea eri tavalla kuin Kreetalla. Sitä ei oikeastaan edes ehtinyt lukea; melkein aina risteys livahti ohi. Koko päivä pörrättiin ja 80 km saatiin kasaan. Se siellä on hyvä – kaupungissa sekä saarella – että meni minnepäin hyvänsä, aina sitä johonkin osui. Eikä se ollut kaukana.
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja Malaka » 12.07.2019, 09:42

Mainitsit, että kaupungissa ei ole uimarantaa. Kyllä minä Megali Ammoksen rannan lasken kuuluvaksi kaupunkiin, koska sinne on alle kilometri keskustasta. Lähellä on mm. Thessaloniki-taverna ja Miramare-hotelli. Ranta ei ole kovin leveä, mutta kyllä sinne petejä ja varjoja mahtuu paljonkin, koska pituutta on monta sataa metriä.
Malaka
 
Viestit: 433
Liittynyt: 19.08.2014, 19:08
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Skiathos 2019

ViestiKirjoittaja tupsukka » 12.07.2019, 15:18

Hyväkuntoiselle se voi hyvinkin olla kaupunkia, mutta ei meille köntyksille. Näin itsekin kuinka eräs naisihminen nousi sieltä ylös leikkikentän kohdalle, kantoi traktorin takarengasta, eikä juuri puuskuttanut. Bussipysäkki 4 näyttää olevan Megali Ammoksen kohdalla, joten esim. ravintolareissut hoituvat helposti sillä pelillä.
tupsukka
 
Viestit: 35
Liittynyt: 10.05.2018, 16:12


Paluu Skiatos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron