Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

Matkailuun yleisesti liittyvää keskustelua. Aiheina esim. matkatoimistot, vinkkejä Kreikassa omin päin liikkuville, saarihyppely sekä ne kohteet joilla ei ole omaa foorumia...

Valvoja: modet

Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja Alethia » 07.03.2019, 15:46

En löytänyt ketjua tästä aiheesta, niin rohkenen aloittaa uuden. Olen lähdössä yksivuotiaan kanssa Kreikkaan kesäkuussa. Kiinnostaisi kuulla kokemuksia ja vinkkejä muilta pikkulasten kanssa matkanneilta. Miten on sujunut? Mitä kannattaa huomioida ja miten? Menolento on aamulla aikaisin ja ajomatkaa kentälle pari tuntia, joten siinä jo tulee ensimmäinen jännittävä paikka, kun pitää siirtää lapsi sängystä autoon keskellä yötä. Toivottavasti hän on perinyt minun korvat siinä suhteessa, että aukeavat helposti jos menevät lukkoon lentokoneessa. :lol: :lol: Tarkoitus on hankkia ainakin sellainen kunnon uimavaate, joka suojaa auringolta täysin. Ja uimarengas, jossa istutaan, niin että vain jalat tulevat sieltä veteen. Saakohan sellaisen Malemesta? :P
Alethia
 
Viestit: 18
Liittynyt: 07.03.2017, 09:30

Re: Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja elbis » 08.03.2019, 13:42

Pari matkaa pienten lasten kanssa on tullut tehtyä (ekalla reissulla oli 1v ja 2,5v ja tokalla reissulla lapsoset oli 3v ja 4,5v) ja seuraavat huomiot:
- muista varata lennolle eväitä, pussismoothiet esim. tosi käteviä. Sellaiseen litran minigrip pussiin mahtuu aika monta sellaista. Ja evästä kannattaa olla sille matkalle kentältä kohteeseen
- varavaatteita lapselle ja itselle!
- puhdistuspyyhkeet!

Meillä oli tuolla ekalla reissulla vaipat mukana, sekä noita pussismoothieita ja pilttejä. Kreetalta onneksi kyllä löytää hyvin noita mutta ovat aika hintavia Suomeen verrattuna. Mutta vaipat ei paina juuri mitään, ja aika pieneen tilaankin vielä menee. Lastenvalmisruuissa, ei pahemmin mitään hedelmäsoseita esim. löydetty. Jonkinlaisia vanukkaita oli, mitä lapset eivät syöneet...

Mutta muuten ei esim. ruokailun osalta mitään ongelmia. Hedelmiä ym. löytyy hyvin ja ravintoloissa sai hyvin ruokaa, lapsille omat menut ja monissa ravintoloissa kivoja leikkipaikkoja.

Meillä on ollut sellainen UV uikkari, missä 3/4 hihat ja lahkeet, hyvin toimi. Ei tarvinnut niin paljon aurinkorasvalla läträillä. On todella kätevä ja lapset ovat niistä tykänneet. Varsinkin rannalla kätevä niin ei hiekkaa mene kaikki paikat täyteen :)

Meilläkin oli tuollainen "istuttava uimarengas", hankittiin se jostain nettikaupasta ennen matkaa. En muista nähneeni Kreetalla kaupoissa noita, muita uimaleluja ja -patjoja sitäkin enemmän.

Me ei olla mitenkään reissailtu paikan päällä retkiä taikka muuta, vaan keskitytty ihan vaan allas- ja rantaoloiluun, lasten ehdoilla menty. Ja hyviä reissuja on ollut!

Jos jotain spesiaaliahaluat tietää niin kysy :)
Gerani, Kreeta -96; Kos -97; Malia, Kreeta -99; Skala, Kefalonia -09; Agia Marina, Kreeta -10; Parga -11; Pythagorion, Samos -13; Agia Marina, Kreeta -16; Pigadia, Karpathos -18
elbis
 
Viestit: 249
Liittynyt: 14.05.2009, 13:33

Re: Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja Alethia » 08.03.2019, 15:06

Kiitos vastauksesta Elbis. Lienee tosiaan viisainta ottaa vaippoja ja syömistä riittävästi mukaan ettei niitä tarvitse alkaa ensimmäisenä etsiä. Malemen kauppojen valikoimastakaan en menisi takuuseen ja suomalaisia tuotteita (joita suosin) siellä ei ainakaan ole. :lol: Pitänee tehdä lista tällä kertaa, ettei unohdu mitään. Yleensä omat tavarat pakkailen niin rutiinilla, ettei paljoa ajatustakaan tarvitse.. Minä kyselen jos tulee vielä mieleen jotain. :)
Alethia
 
Viestit: 18
Liittynyt: 07.03.2017, 09:30

Re: Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja Khaos » 11.03.2019, 09:47

Lienee myöhäistä jos teillä on jo ne lennot, mutta itse valitsen ihan ilman lapsiakin lentoaikataulut tarkkaan, niin että on inhimilliseen aikaan. Kuten myös kohteen perillä niin että matka kentältä ei ole pitkä. Voisitteko harkita lentokenttähotellia Helsinki-Vantaalla, vai oletteko budjettimatkalla liikenteessä? Pari hotellia sijaitsee ihan terminaalissa ja ruumaan menevät matkatavarat voi selvittää jo illalla.
Khaos
 
Viestit: 82
Liittynyt: 03.01.2017, 08:52

Re: Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja elbis » 12.03.2019, 08:55

Heh, me viime kesänä mentiin Karpathokselle. Lento lähti 5.10 ja koska Air Baltic yhtiönä, ei voinut edellisenä iltana tehdä mitään selvityksiä. Oltiin "yötä" Scandic Airportissa, niin saatiin edes muutama tunti unta. Mutta 2.45 lapset hereille ja kentälle. Nukahtivat sitten koneessa kyllä aika äkkiä, pienempi jo kiitotien päässä.

Edellinen reissu lähti sekin aikaisin, mutta silloin Finski ja edellisenä iltana sai tehtyä kaiken tarvittavan. Helpotti kovasti!

Itsekin siis miettisin tuota lentokenttähotellia. Ihan vain, että vaikka sen lapsen saisi nukkuvana siirretyä autoon ja muksui nukkuisi koko matkan, niin myös vanhemmat tarvitsee levon. Koska se on perillä sitten kokonainen päivä edessä.

Mutta vähän on sellaisia optimaalisia lentoaikoja tarjolla, joko lähdet täältä ennen linnunlaulua tai palaat sitten keskellä yötä. En tiedä kumpi on parempi :)
Gerani, Kreeta -96; Kos -97; Malia, Kreeta -99; Skala, Kefalonia -09; Agia Marina, Kreeta -10; Parga -11; Pythagorion, Samos -13; Agia Marina, Kreeta -16; Pigadia, Karpathos -18
elbis
 
Viestit: 249
Liittynyt: 14.05.2009, 13:33

Re: Matkustus pienen lapsen kanssa - vinkkejä.

ViestiKirjoittaja Alethia » 21.03.2019, 11:21

Lennot on jo tosiaan varattu ja kyllä tuo budjetti viiden hengen matkalla aika paljon vaikuttaa. Vertailin kyllä lentoaikataulujakin. Sunnuntailähdöllä lento olisi ollut paria tuntia myöhemmin, mutta hinta useamman sataa kalliimpi. :roll: Olen joskus ollut Hiltonissa, lentokentällä ja se oli kyllä kätevä, kun laukut sai vietyä jo illalla ja lähtevien lentojen tiedot oli aamupalalla katseltavissa. Tällä matkalla täytyy nyt selviytyä näin, meni miten meni.. Toisaalta, se voi olla parempikin, että ajomatka kentälle on yöaikaan niin lapsi todennäköisesti jatkaa siinä unia, valveilla ollessa matkustus voisi käydä tylsäksi. Samaten toivon, että koneeseen mennessä olisi jo taas sen verran väsähtänyt, että nukkuisi osan matkaa mutta nähtäväksi jää.
Alethia
 
Viestit: 18
Liittynyt: 07.03.2017, 09:30


Paluu Matkailukeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 0 vierailijaa

cron