Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Kypros vrt Kreikka

Yleistä keskustelua Kyprokseen liittyvistä aiheista.

Valvoja: modet

Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja esperado » 19.03.2015, 15:02

Hei!
Kertokaa mielestänne mitä eroja Kyproksessa on verrattuna Kreikan lomakohteisiin esim Kreetaan, plussia ja miinuksia?
Mikä on nykyisin hintataso Kyproksella?
Itsellä kokemusta Kyproksesta v.89 ja v.99, aika nuori olin varsinkin ensimmäisellä kerralla :P ...jotenkin jäi kuitenkin mielikuva, että Kypros on kallis ja brittejä oli (Aya Napassa) liikaa. Saari itsessään kiehtova ja ruoka hyvää.
Mietteissä pitäisikö myös Kypros testata uudelleen..
puolesta/vastaan?
esperado
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.10.2013, 13:22

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Malaka » 19.03.2015, 15:50

Kävin Kyproksella jokunen vuosi sitten ja minusta saarella taisi olla venäläisiä enemmän kuin brittejä. Tai sitten se johtui siitä, että englannin kieleen ei niin kiinnitä huomiota, mutta joka puolella kuuluvaan venäjän kieleen kyllä.
En tuntenut olevani siellä kotona kuten Kreikassa.
Malaka
 
Viestit: 433
Liittynyt: 19.08.2014, 19:08
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Nukkumatti » 19.03.2015, 17:35

Se mitä muistan noin 15 vuoden takaa Kyproksen reissusta Protarakseen on se, ettei sieltä silloin löytynyt gyrospitaa... Eli en halua toista kertaa sinne... 8)
Niin pimiä, niin pimiä... Ja aina vain pimiämpi...
Avatar
Nukkumatti
 
Viestit: 5449
Liittynyt: 18.02.2005, 22:24
Paikkakunta: Peräloukko

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Themis » 19.03.2015, 21:27

Minulla on Kypros käymättä, joten en osaa vertailla, mutta aion sinne kyllä mennä. Odottelee sitä lomaa, kun pitää mennä tosi myöhään syksyllä. Pidän Kyproksen etuna ainakin sitä, että siellä on melko lämmintä talvellakin, koska on niin etelässä. Veikkaisin, että venäläisiä on kunakin vuonna eniten siellä, mihin silloin tehdään pakettimatkoja Venäjältä; ihan sama suomalaisten ja brittien suhteen!
Avatar
Themis
 
Viestit: 2433
Liittynyt: 31.05.2006, 17:11

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja earisi » 19.03.2015, 23:11

Kypros ei ole Kreeta eikä Kreikka eikä kreikkalainen tunnlma. Mutta Kypros "kreikkalaistyyppinen". Olemme henk.koht. syistä olleet muutaman kerran viime vuosina lähinnä Pafoksen alueella ja pohjoisrannan Polis-kylässä. Se on totta , että siellä kuulee venäjää, näkee venäläisiä rekisterikilpiä ja on myös venäläisiä liikkeitä.Ei kuitenkaan laumoittain :)
Hyvä puoli on pitkä lomakausi. Olen joskus aikaisemmin kokenut "Suomen kesän" jo maaliskuussa. Huhtikuussa Kreetalla on vielä säitten suhteen epävarmaa, mutta Kyproksella ei.
Pafoksen kestää useammankin reissun verran. On nähtävää, rantaa ja kaupunkia.
Ja hyviä ravintoloita.
earisi
 
Viestit: 796
Liittynyt: 28.10.2006, 23:17

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja esperado » 20.03.2015, 10:32

Aika lailla samoilla linjoilla on omat fiilikset kuin suurella osalla vastanneista 8)

Juurikin tuon pitkän lämpimän syksyn puolesta mainio kohde..tykkään kyllä enemmän aidosta kreikkalaisesta tunnelmasta kuin "kreikkalaistyyppisestä". Hintatasosta osaako joku sanoa mitä nykyään? Rodoksen vanha kaupunki oli mielestäni kallis verrattuna plataniakseen, mutta onko esim Pafoksen seutu tai Limassol missä hintaluokissa? Vaikka toisaalta, jos loma suuntautuisi Kyprokselle sään vuoksi (meidän tapauksessamme se olisi tn syy) niin sitten pitäisi varata lomabudjettiin hiukan enemmän.
Kreeta kyllä yllätti viime syksynä edullisuudellaan, no kun olin Rodoksen hintoihin ajatellut että menee :P .

Aikoinaan Kyproksella käyneenä tykkäsin kyllä Troodos vuoriston retkestä ja rannat olivat upeita.

Ehkäpä kuitenkin vielä katselen enemmän Kreikan saaria tänä vuonna..
esperado
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.10.2013, 13:22

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Breeze » 20.03.2015, 10:49

Kypros on yksi monista sellaisista paikoista, jossa haluaisin joskus käydä. Minua arveluttaa siellä kuitenkin liikenne. Haluan aina lomillani vuokrata auton ja tutustua näin paremmin kohteeseen. Mutta se vasemmanpuoleinen liikenne.. Tottuuko siihen suomalainen autoilija vai koliseeko pelti? :|
Breeze
 
Viestit: 1600
Liittynyt: 27.01.2011, 22:17

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja eijukka » 20.03.2015, 17:23

Oon nyt niin laiskalla tuulella, etten jaksa toistella samoja asioita kuin joskus aikoinaan matkailtuamme Pafoksessa ja samaa mieltä olen vieläkin. Tosin en ole sen jälkeen Kyproksella käynyt, koska Kreikankin reissut ovat syystä ja toisesta vähentyneet, mutta oheinen pieni matkatarina kertonee mun tunnelmistani Kyproksella. Täytyy kyllä ottaa huomioon, että olen tyyppi joka viihtyy lähes paikassa kuin paikassa, jos maan ihmisoikeudet ovat mahdollisimman kunnossa, vaikka henkeen ja vereen "kreikkahöpsö" olenkin :mrgreen: .
viewtopic.php?f=58&t=18888
"On helpompi olla samaa mieltä, on helpompi olla mieletön vaan enemmän löytää kun poikkeaa tieltä ja oikaisee läpi metsikön" Juice
Avatar
eijukka
 
Viestit: 2029
Liittynyt: 16.11.2003, 11:04
Paikkakunta: JYVÄSKYLÄ

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja esperado » 25.03.2015, 14:52

Kiitos Eijukka matkakertomuksesta!!! Olen itsekin tyyppiä joka viihtyy lähes joka paikassa, joten Kypros ja Pafos vaikkapa, olisi varmasti mieleen :P . Saarella kahdesti siis lomailleenakin voin näin todeta, kokoonpanot olivat toki silloin ihan eri ja intressitkin :lol: . Nyt syyskuun matka perheen kanssa ja hassua kyllä, suurimmaksi kynnyskysymykseksi on noussut sopiva hotelli 8) , ja toki että kohde olisi tyyliä "rantaa ja kaupunkia", sitten kun vielä siippa haluaa joka kerta (näköjään) uuteen kohteeseen, niin on tässä etsiminen :shock: . ..
Mutta Kypros siis oikein mukavalta kohteelta vaikuttaa myöskin :P .
esperado
 
Viestit: 53
Liittynyt: 03.10.2013, 13:22

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Malaka » 25.03.2015, 21:06

Pafosta en suosittele, jos rannalla tarkoitetaan uimarantaa, siis hiekkarantaa. Kaupungin ranta on parin kilometrin päässä keskustasta, mutta hyvin pieni. Sieltä oli vaikea löytää vapaata rantapetiä. Paremmalle rannalle (Coralia beach) on n. 10 km, joka sekin oli aika täysi. Läheltä vettä oli turha hakea petiä enää joskus 11 maissa. Piti lähteä aikaisin liikkeelle, että pääsi edes näköetäisyydelle merestä. Bussi sinne kyllä kulkee usein, mutta kestää puolisen tuntia, koska pysäkkejä on paljon matkalla.
Malaka
 
Viestit: 433
Liittynyt: 19.08.2014, 19:08
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja mirtia » 05.07.2015, 10:01

Kypros ja Kreikka , vertailu on kuin serkukset , samaa ja erilaista . Yhtäläisyyksiä , kulttuuri , kieli ja ainakin ruoka . Kyproksella on valttikortit siinä että matkailukausi on ympärivuotinen . Pitää vain osata valita majapaikka oikein talvikuukausien aikana . Tarkoittaa riittävää lämpöä majapaikassa . Lähinnä iltaisin ja öisin . Se maksaa joskus vähän ja vaihtelee riippuen oletko hotellissa tai muussa majoituksessa . Usein kaikissa tapauksissa riittävä , ainakin petivaatteita aina tarpeeksi . Lämmintä vettä on aina tarpeeksi , pitää vain osata toimia oikein . Lämmin vesi pannaan päälle kylpyhuoneen nappulasta n. 20 min. ennen kylpemistä (koskee usein vapaiden markkinoiden lomahuoneistoja) .
Keittiövarusteet vaihtelevat , mutta perusjutut ovat usein paremmat kuin Kreikassa. Lomahuoneistoissa on usein mikro , vedenkeitin ja pesukone .
Mitä tulee kieleen , kaikki puhuvat englantia , kreikka on tietysti paikalliskieli ja ja sitä osataan .
Muut turistit … kaikkia kansallisuuksia laidasta laitaan .
Ruoka on erinomaista , ja kuten monet tietävät , etsi vain oikea paikka .
Jos saa jotain suositella , matkustakaa Larnacaan . Se on oikea kaupunki kaikkine mahdollisuuksineen . Hyvät rannat koko kaupungin alueella , bussit kulkevat mainiosti , hyvät yhteydet koko kreikkalaisen puolen alueelle ( halpaa) . Mahdollisuus pistäytyä myös pohjoisen puolella . Yleensäkin siirtyminen paikasta toiseen on halpaa ja antaa lomalta enemmän .
No jotain muuta , Larnacassa ei ole huvipuistoa , ei vesipuistoa eikä eläintarhaa .
Siellä on vain ihan tavallista elämää , sellaista Välimerellistä . Suhtautuminen turisteihin on välitöntä ja ystävällistä . Lisämausteena ovat vuotuiset juhlapäivät , ihan perinteiset . Paljon tapahtumia , musiikkia moneen makuun . Lapsiakaan ei ole unohdettu , monet koulut järjestävät kursseja ja tapahtumia kaikenikäisille lapsille , tulivapa he mistä maasta tahansa . Kyllä netti taas auttaa .
Avatar
mirtia
 
Viestit: 273
Liittynyt: 04.10.2005, 20:02

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Pave » 07.07.2015, 15:30

Breeze kirjoitti:Kypros on yksi monista sellaisista paikoista, jossa haluaisin joskus käydä. Minua arveluttaa siellä kuitenkin liikenne. Haluan aina lomillani vuokrata auton ja tutustua näin paremmin kohteeseen. Mutta se vasemmanpuoleinen liikenne.. Tottuuko siihen suomalainen autoilija vai koliseeko pelti? :|

Kyllä siihen tottuu, varsinkin jos nyt ei ihan ensimmäisenä päivänä ala mitään vuokraamaan!
Itse aikoinaan liikuin kolme päivää "mopolla" eikä siinä liikkumisessa ollut mitään ongelmia ja kilometrejä kertyi noin 750 tuona aikana......
Avatar
Pave
 
Viestit: 3766
Liittynyt: 12.04.2005, 22:20
Paikkakunta: Multian ja Kolhon puolivälissä

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja mirtia » 08.07.2015, 09:20

Aika pian siihen tottuu , jopa minäkin jonka ajokortti on jo melko vanha . Jos on epävarma pärjääkö vai , kannattaa ajella vähän sivummalla . Kuitenkaan liikenne Kyproksella on hektistä vain keskellä kaupunkeja . Eikä se ole oma vika jos ruuhkaan juuttuu ja takana olevat tööttää .
Vahinkoja sattuu missä vaan liikenteessä . Kyprolla syyt ovat enempi paikallisten ja brittien , vaikka heillä molemmilla samat puolet liikenteessä .
Ajelee pois keskustoista niin hyvin menee . Tiet maaseudulla ovat kohtalaisen hyväkuntoisia ja usein liikenne on vähäistä , ei kun sinne sekaan vaan .
Maaseudun kylät ovat näkemisen arvoisia . Hiljaista elämää .
Avatar
mirtia
 
Viestit: 273
Liittynyt: 04.10.2005, 20:02

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Breeze » 08.07.2015, 09:38

Kiitoksia kannustuksesta Pave ja mirtia! Täytyypä tosiaan joskus käydä tuollakin saarella. Kyllähän minä täällä kotomaassakin viihdyn aika hyvin vasemmalla kaistalla. Melko raskas kaasujalka nääs :mrgreen:
Breeze
 
Viestit: 1600
Liittynyt: 27.01.2011, 22:17

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Pave » 08.07.2015, 13:56

Breeze kirjoitti: Melko raskas kaasujalka nääs :mrgreen:

Sulla on liian isot kengät.... :lol: :lol: :lol: :lol:
Avatar
Pave
 
Viestit: 3766
Liittynyt: 12.04.2005, 22:20
Paikkakunta: Multian ja Kolhon puolivälissä

Re: Kypros vrt Kreikka

ViestiKirjoittaja Pave » 08.07.2015, 14:13

Kyllä kun menee johonkin aivan pieneen kylään, niin löytää samalla tavalla sitä aitoa Kyprosta kuin esim. Kreetallakin jossain pikkukylässä sitä aitoa Kreetaa.........
Ja kyllä Kyproksella on hyvä olla suomalainen, ovat paljon pidetympiä siellä kuin esim. Britit.... johtunee varmaan osittain aikoinaan siellä olleista suomalaisista rauhanturvaajista....
Avatar
Pave
 
Viestit: 3766
Liittynyt: 12.04.2005, 22:20
Paikkakunta: Multian ja Kolhon puolivälissä


Paluu Kypros keskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron