Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

Valvoja: modet

Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja prema » 06.08.2012, 10:24

Olisi mukava kuulla kokemuksia päiväretkistä Patmokselle. Tällä hetkellä pohdituttaa Finnmatkojen tarjoama retki vs. joku muu mahdollinen vaihtoehto toteuttaa ko. retki. Kiitos jo etukäteen :)
prema
 
Viestit: 4
Liittynyt: 03.07.2011, 09:24

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja Vrakho » 06.08.2012, 11:01

Ihan päiväretkistä ei tuota kokemusta ole, mutta viikko tuli hiljattain Patmoksella vietettyä.

En tiedä tarkkaan mitä Patmoksen päiväretken ohjelmaan sisältyy, mutta oletettavasti luostarikäynti & Ilmestyskirjan luolan käynti ynnä pari tuntia vapaa-aikaa Skalan kylällä.

Jos yhtään engelskan murre sujuu/sitä ymmärtää, niin tulee varmasti edullisimmaksi ostaa laivatiketti Samokselta Patmokselle ja tehdä reissu omatoimisesti. Patmos on todella miellyttävä paikka ja suurella todennäköisyydellä tulemme käymään siellä itse vielä joskus uudestaan.

Saarena ja lomakohteena Patmos on paljon siistimpi ja rauhallisempi kuin Samos & varsinkin Pythagorion. Patmos sopii erittäin hyvin rauhallisille/kypsempään ikään ehtineille ihmisille sekä sellaisille lapsiperheille, jotka eivät edellytä hotellilta vesiliukumäkeä & Bamse-kerhoa.. :wink:

Rannat ovat siistejä ja puhtaita, etäisyydet lyhyitä, palvelu ystävällistä, takseja on paljon ja hyviä ravintoloita löytyy useita saaren kokoon nähden. Mm. sataman lähellä on erinomainen Pirofani-taverna sekä Agriolivadin uimarannalla myöskin erinomainen rantataverna.

Patmoksella ei jytämusiikki pauhaa niinkuin Pyttiksen rantakadulla, vaan siellä saa syödä päivällisensä rauhassa. Jos kiinnostaa/matkabudjetti antaa myöten, niin kannattaa todellakin tehdä yön-kahden yli omatoimireissu Patmokselle ja ottaa huone vaikka Skala-hotellista ihan läheltä satamaa ja kylän keskustaa.
Το άλογο μου με φέρει, αλλα ο Βασιληάς μου με τρέφει!
Avatar
Vrakho
 
Viestit: 2939
Liittynyt: 04.04.2008, 08:44

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 06.08.2012, 11:56

En tiedä miten tänä vuonna on mutta viime vuonna pääsi keskiviikkoisin Pythagorionista Patmokselle päiväreissulle. Me kun asumme aina Vathissa niin 34 euron (muistaakseni) hintaan sisältyi bussikuljetus Vathista Pythagorioniin ja laivamatka edestakaisin Samos Star'lla. Perillä ehti hyvin kävelemään Skalasta ylös luostariin ja paluumatkalla käymään ilmestyskirjaluolassa (suljettiin viimevuonna klo. 13). Kannattaa "oikaista" ns. vanhaa tietä pitkin eikä kävellä asfaltilla koko matkaa. Vielä ehti juomaan hyvin yhdet Mythokset (olis ehtinyt juomaan useammankin jos olisi halunnut) Skalassa ennen paluumatkaa. "Retkipakettia" myy ainakin Rhenia Tours. Niillä on toimisto ainakin Vathissa ja Pythagorionissa.
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja sannamaija » 06.08.2012, 12:46

Kiitos taas Tapsa vinkistä!
Onko kellään tuoretta tietoa, onkohan se vaan keskiviikkoisin kun pääse Pythagorionista Patmokselle?. Me kun mennään tiistaipäivänä ja ollaan vaan viikko, niin pitää olla tarkkana ettei sitten mene ohi koko reissu.
Onko tämä niillä nopeilla aluksilla ( reilun tunnin) vai sillä laivalla joka menee 3 tuntia?
sannamaija
 
Viestit: 10
Liittynyt: 12.05.2012, 08:25

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 06.08.2012, 13:04

Samos Star laivalla mentiin, matka kestää reilut pari tuntia. Viime vuonna ei nämä kantosiipialukset ajaneet ollenkaan. GTP'n mukaan nämä kantosiipialukset ajaisivat tänä vuonna Pythagorionista Patmokselle joka päivä 6 lokakuuta asti, lähtö kl. 8 aamulla. Takaisin lähtö Patmokselta pe ja su klo. 16.45 sekä ma-to ja la klo. 17.00. Kannattaa ottaa yhteyttä juuri esim Rhenia Tours matkatoimistoon, he kyllä tietävät ja myyvät lippuja. Täytyy huomenna soitella pojalle ja kysäistä, kun on saapunut perille (on tällä hetkellä Tegel'in kentällä Berliinissä odottamassa jatkolentoa Air Berlinillä) tänä iltana.
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja Vrakho » 06.08.2012, 15:08

Ålands Tapsa kirjoitti:...Perillä ehti hyvin kävelemään Skalasta ylös luostariin ja paluumatkalla käymään ilmestyskirjaluolassa (suljettiin viimevuonna klo. 13). Kannattaa "oikaista" ns. vanhaa tietä pitkin eikä kävellä asfaltilla koko matkaa...


Kannattaa mielummin ottaa taksi - ja muistaa että Tapsa on kovakuntoinen maratoonari :lol:

Taksiasema on heti sataman vieressä ja kyyti ylös Choraan maksaa "peräti" 6 euroa :surprised:

Paljon järkevämpää on mielummin kävellä sitten vaikka takaisin, jos vasiten haluaa kävellä.

Takaisin pääsee kyllä bussillakin (1,7eur/hlö) jos aikataulu osuu kohdilleen - tai sitten taksilla :wink:
Το άλογο μου με φέρει, αλλα ο Βασιληάς μου με τρέφει!
Avatar
Vrakho
 
Viestit: 2939
Liittynyt: 04.04.2008, 08:44

Re: Kokemuksia päiväretkistä Samokselta Patmokselle?

ViestiKirjoittaja AgiaIrini » 07.08.2012, 13:30

Taksi on todellakin vaivaton ja edullinen vaihtoehto. Mutta ei esim. mopon vuokrauskaan ole mikään huono juttu. Aikoinamme kun teimme mieheni kanssa tuollaisen päiväreissun Patmokselle, niin vuokrattiin mopo tai mikä se nyt on semmoinen kaksipyöräinen peli, joka bensalla kulkee :lol: Ehdittiin käydä luostarissa ja luolassa ja kierrellä ylhäällä Choraa ja alhaalla saarta muuten vaan. Ehdittiin hyvin siinä lomassa lounastaa ja käydä hieman kauempan uimarannalla pulahtamassa meressä ja rannalla kuvaamassa ihania monenkirjavia sileitä kiviä...
AgiaIrini
 
Viestit: 151
Liittynyt: 18.07.2007, 10:47
Paikkakunta: Helsinki


Paluu Samos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa