Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Samos syyskuussa

Valvoja: modet

Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 12.06.2012, 11:14

Heippa matkailijat!

Olemme lähdössä parin viikon reissulle syyskuun alussa, tukikohtanamme Pythagorion ja hotelli Proteas Blu Resort. Onko jollakin teistä henk. kohtaisia kokemuksia hotellista? Tai osaatteko muuten kertoa siitä jotain?
Minkälainen paikka Samos on syyskuussa? Katselimme ainakin, että sään pitäisi olla vielä suomen kesään verrattuna loistava ! Ja ajattelimme, että suurin turistirysä on varmasti siihen mennessä jo kadonnut?
Kaipaisimme kaikennäköisiä vinkkejä erilaisista paikoista missä käydä, ravintoloista joista olette pitäneet yms.. Olemme kiinnostuneita niin kaikenlaisista nähtävyyksistä kuin esimerkiksi vaellusmahdollisuuksista.
Luin noita vanhoja ketjuja ja niistä ainakin sai käsityksen, että auto kannattaisi vuokrata? Osaatteko suositella siihen jotain paikkaa mistä hyviä kokemuksia?
Sitten vielä, lähdemme Finnmatkojen kautta, eli heilläkin on tarjota jos jonkinnäköisiä retkiä, eli onko joku jolla olisi niistä kokemuksia?? Uskon, että tulemme omin päin viettämään suurimman osan ajasta, mutta olemme kyllä jotain tuollaisia valmiitakin retkiä ajatelleet..

Meillä kun tuota aikaa on pari viikkoa (en malttaisi odottaa enää!!) niin ehdimme varmasti tekemään yhtä jos toistakin, joten olemme erittäin kiitollisia kaikista vastauksista ja vinkeistä ! :)

Malttamaton reissulainen, Madde
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Sannaah » 12.06.2012, 15:18

syyskuu ei ole kovin hiljainen, silloin vähemmän perheitä Mutta enemmän pariskuntia. Paljon viileitä n noissa vanhoissa ketjuissa ja autolla kannattaa tosiaan kierrellä. Jos ei koko ajaksi halua autoa niin suosittelen silti vähintään kolmeksi päiväksi että saa rauhassa kierrellä ja katsella. Sää on pääosin upea, saattaa välillä vähän sataa. Tosin voi olla ettei sada ollenkaan. Kannatta kertoa minkälaiset kohteet enemmän kiinnostaa niin helpompi suositella. Minun sivuille olen koonnut joitain omia mielipiteitä.. Www.freewebs.com/sannaah.
Sannaah
 
Viestit: 363
Liittynyt: 08.03.2006, 17:45
Paikkakunta: Samos

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 16.07.2012, 15:15

Kiitos paljon Sannaah vastauksestasi! Saimme sivuiltasi paljon hyödyllisiä vinkkejä :) Ja nyt on muutenkin ollut aikaa koluta täältä foorumiltakin kaikkia vanhoja ketjuja!
Sellasta pohdittiin, kun ei autoa koko kahdeksi viikoksi haluta, että onko pyöriä mahdollisuus vuokrata?
Uskaltaako Pythagorionissa liikkua myöhempäänkin illalla yksikseen (tai kaksistaan) vai täytyykö silloin käyttää autoa/taxia? Voisin veikata että melko turvallista se varmaan on, mutta pakko nyt vielä varmistaa että miten asian laita on kun ei Kreikasta ole minkäänlaisia kokemuksia :)
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 16.07.2012, 15:47

Ei ole mitään vaaraa liikkua yksin missään Samoksella. Ole huoleti. Retkistä sen verran että kannattaa ottaa selvää jos silloin vielä on ns. saarikierros (koko päivä tai puolipäivää) paikallisbussilla joka lähtee Vathista linja-autoasemalta. On aikaisemmin maksanut 20 euro koko päivä ja kiertää "tärkeimpien nähtävyyksien" kautta pitäen taukoja välillä. Toisaalta auton vuokraaminen ei ole kovin kallista joten suosittelen. Maastopyörät joita olen nähnyt ovat aika huonoja, itse en vuokraisi. Tosin ajan aika paljon maantiepyörällä täällä kotona joten ei mikä tahansa kelpaa. Kannattaa hankkia hyvä kartta, esim. ns. "sininen kartta" Samos 1:50.000 (Road numero 210) tai SKAI MAPS 1:50.000. Molemmissa on myös suurimmat polut (vaellusreitit) hyvin merkitty. Omin päin tutustuen saa kyllä eniten irti saaresta, kannattaa ostaa kirja paikanpäältä joka kertoo kaiken olennaisen ja sen perusteella suunnitella minne haluaa mennä. Kirjoja löytyy ainakin ruotsin, englannin ja saksan kielisenä.
Ei muuta kuin mukavaa lomaa "meidän mökkisaarella".
Tapsa 8)
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 16.07.2012, 22:26

Kiitos vastauksestasi Tapsa :) Onkos tuo retki joku paikallisten järjestämä? Finnmatkat (joiden kautta lomamme on varattu) järjestää saarikierrosta 40e/hklö hinnalla.
Auto vuokrataan kyllä varmasti, aluksi ajateltiin että uskalletaanko lähteä siellä ajelemaan, mutta olen vakuuttunut kaikista täällä lukemistani teksteistä että liikenteessä pärjää kyllä ja auto on se väline jolla lomasta saa eniten irti ! Osaako joku kertoa kannattaako vuokraus hoitaa etukäteen? Yrityksistä mieleeni näistä teksteistä on jäänyt Hermes, onko jotain muita paikkoja, joista on hyviä kokemuksia?
Kartta on hankintalistallamme :) Osaako joku kertoa kokemuksia vaeltamisesta Samoksella? Finnmatkat järjestää jotain reissuja, mutta mielellämme menisimme omin päin. Minkälaisia polkuja sieltä löytyy? (Onko selkeästi merkitty? helppo/vaikea kulkuisia? Pärjääkö jos on normaalit lenkkarit vai pitäisikö olla ihan vaelluskengät?)
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 16.07.2012, 23:07

Se kiertoajelu on ihan paikallinen, lisää infoa saa Vathin "busstation" paikasta Vathista. Auto kannatta vuokrata vasta paikanpäällä eikä maksaa matkanjärjestäjien marginaaleja. Vuokrahinnoissa ei ole suuria eroja eri firmojen kesken paikanpäällä. Liikenne on todella rauhallista, ei tarvitse ottaa "pulttia" siitä. Muistaa vain sen liikenneympyrässä että oikelta tulevalla on etuoikeus toisin kuin meillä. Sitten vaellusreiteille, siellä pärjää hyvin ns. Acics Trail kengilä eli tavallisilla lenkkikengillä. Reitit on merkitty kyllä mutta niitä pitää vähän "tulkita". Kartat joista kerroin. Paras vaellus on Kerkis vuoren huipulle, muuta ei sitten tarvitse tehdäkkään.
Summasummarum, hankkikaa kunnon kartta (jokin niistä jotka mainitsin aikaisemmin), niillä pärjää.
Jos haluat vieä lisää tietoa niin ota yhteyttä suoraan ns "privat mail"
Tapsa
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Miller » 17.07.2012, 07:58

Jos majapaikkana on Pythagorion ja vuokra-autoa tekee mieli, niin kannattaa kysellä tarjousta ainakin kaupungin pääkadun varrella olevasta Nicos Rentalista. Omistajan vaimo Lil on tanskalaissyntyinen ja puhuu sujuvasti pohjoismaisia kieliä (ei kuitenkaan suomea) ja englantia.

Tuosta paikasta vuokrasin auton viime kesänä melkein kahdeksi viikoksi. Auto ei ollut aivan uusi, mutta hyväkuntoinen ja vuokraamon palvelu oli erinomaista. Taksoja kyselin ennen vuokrausta melkein kymmenestä paikasta ja Nicos Rentals oli toiseksi edullisin. Noissa vuokrahinnoissa kun on ihan oikeasti eroja. Ja mitä pidempi vuokra-aika, sitä enemmän säästää.

Ja Samoskin on jo sen verran suuri saari, että auton vuokraaminen kannattaa ehdottomasti.


http://www.rent-a-car-scooter-motorcycl ... /index.asp
Kefalonia -09, Zakinthos -09, Ithaka -09, Korfu -10, Othoni -10, Ericousa -10, Mathraki -10, Paxos -10, Parga -10, Ateena -10, Patmos -11, Samos -11, Kreeta -12, Santorini -12, Rodos -13, Symi -13, Korfu -14, Paxos -14...
Miller
 
Viestit: 29
Liittynyt: 29.12.2010, 19:30

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 19.07.2012, 18:59

Kiitos Miller, vaikuttaa hyvältä paikalta tuo vuokraamo! Siellä näyttäis olevan noita pyöriäkin vuokralla, mitä kaipailtiin :)
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 31.07.2012, 11:47

Tulipa nyt vielä tällänen kysymys mieleen: Elikkäs kuinka Kreikassa tai varsinkin Samoksella on tapana jättää ruokaillessa tippiä? Onko käytössä perinteinen n.5 % sääntö vai onkos siellä samalla tavalla kuin esim. Italiassa monessa paikassa, että ruokailusta peritään "pöytäliina"-maksu, eli laskuun sisältyy ylimääräinen pari euroa jo valmiiksi.
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Epe » 31.07.2012, 13:48

Moi,

Vinkkinä hyvästä autonvuokraamosta on Yes rent car,Samos. Pitäisi löytyä tuolla Yes-nimellä. Hollantilainen kaveri pitää tätä siellä ja on hyvä palvelu.
There is always at least one good reason to take a trip to Greece
Epe
 
Viestit: 51
Liittynyt: 18.03.2009, 19:55
Paikkakunta: Turku

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 31.07.2012, 14:40

MaddeV kirjoitti:Tulipa nyt vielä tällänen kysymys mieleen: Elikkäs kuinka Kreikassa tai varsinkin Samoksella on tapana jättää ruokaillessa tippiä? Onko käytössä perinteinen n.5 % sääntö vai onkos siellä samalla tavalla kuin esim. Italiassa monessa paikassa, että ruokailusta peritään "pöytäliina"-maksu, eli laskuun sisältyy ylimääräinen pari euroa jo valmiiksi.

Kyllä se kuuluu asiaan että jättää vähän tippiä. Mitä parempi ruoka sitä enemmän. Itsellä vaihtelee 5-10%, riippuen paikasta. Ei se ole paljon jos kahden hengen lasku iltasyömisistä on 20:- eur niin pari euroa on jo 10%. Tuosta "pöytäliinamaksusta", kreikassa tulee yleensä aina leipää pöytään ja se 80 centtiä (jonka se yleensä maksaa) on ns. kattausmaksu. Sen lisäksi annan kyllä aina tippiä.
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja welho » 31.07.2012, 19:39

MaddeV kirjoitti:Tulipa nyt vielä tällänen kysymys mieleen: Elikkäs kuinka Kreikassa tai varsinkin Samoksella on tapana jättää ruokaillessa tippiä? Onko käytössä perinteinen n.5 % sääntö vai onkos siellä samalla tavalla kuin esim. Italiassa monessa paikassa, että ruokailusta peritään "pöytäliina"-maksu, eli laskuun sisältyy ylimääräinen pari euroa jo valmiiksi.


Tuo poytaliinamaksu eli "kouver" vaihtelee 0.50 - 1.50 e, ja tarkoitta lahinna kattausta ja sita leipakoria joka tulee poytaan tilaamatta. Tippia mielestani kannattaa jattaa ajattelematta mitaan prosenttisaantoja. Oman fiiliksen mukaan riippuen siita millaista oli ruoka, palvelu, yleinen siisteys ja ilmapiiri. Tanaan sain 38 e laskusta tippia 17 e. eilen 120 e laskusta ei senttiakaan. Tuo riippuu niin monesta tekijasta.
welho
 
Viestit: 136
Liittynyt: 20.08.2004, 10:29
Paikkakunta: SAMOS

Re: Samos syyskuussa

ViestiKirjoittaja MaddeV » 01.08.2012, 11:16

Kiitos paljon vastauksista ! Itse jätämme kyllä yleensä Suomessakin tippiä, mutta tässä matkakuumeen kasvaessa tulee mietittyä tälläisiä "itsestäänselvyyksiä" :) Ja mielummin tarkistan, kuinka tapana on tehdä. Maassa maan tavalla :)
MaddeV
 
Viestit: 7
Liittynyt: 11.06.2012, 11:39


Paluu Samos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa