Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Minnepäin Samosta?

Valvoja: modet

Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Amfitrite » 25.12.2011, 14:57

Pohdin tulevan kesän reissua Kreikkaan ja Samos on yksi vaihtoehdoista. Samoksella käyneet, kertokaa kokemuksianne Pythagorionista, Vathista, Kokkarista, Votsalakiasta... Minne kannattaa majoittua?
Amfitrite
 
Viestit: 18
Liittynyt: 09.04.2006, 15:22
Paikkakunta: Turun saaristo

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mollis » 25.12.2011, 18:38

Ei ainakaan Votsalakiaan, siellä ei ole muuta kuin yksi katu, tavernoita ja pitkää rantaa. Liian yksitoikkoinen kylä. Jos haluaa vilkkaampaa kaupunkielämää ja shoppailua, paikallisväestön elämää, kannattaa valita Vathi, jos haluaa romanttista ja idylistä paikkaa, jossa on ranta lähellä, pieniä putiikkeja ja tunnelmallisia tavernoita, valitse Kokkari. Pythagorion eniten turistimainen. Kaikissa paikoissa kannattaa kuitenkin käydä loman aikana, myöskin vuoristokylissä. Samoksella on todella kaunista ja ihana erityislaatuinen, tervehdyttävä ilmasto.
mollis
 
Viestit: 88
Liittynyt: 31.12.2006, 10:06

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Erdis » 25.12.2011, 19:43

mollis kirjoitti:Ei ainakaan Votsalakiaan, siellä ei ole muuta kuin yksi katu, tavernoita ja pitkää rantaa. Liian yksitoikkoinen kylä. Jos haluaa vilkkaampaa kaupunkielämää ja shoppailua, paikallisväestön elämää, kannattaa valita Vathi, jos haluaa romanttista ja idylistä paikkaa, jossa on ranta lähellä, pieniä putiikkeja ja tunnelmallisia tavernoita, valitse Kokkari. Pythagorion eniten turistimainen. Kaikissa paikoissa kannattaa kuitenkin käydä loman aikana, myöskin vuoristokylissä. Samoksella on todella kaunista ja ihana erityislaatuinen, tervehdyttävä ilmasto.


Aika jyrkästi sanottu "Ei ainakaan Votsalakiaa" minä kyllä voisin suositella sitäkin jos haluaa rauhallisen loma ja on mahdollisuus vuokrata auto ja kierrellä noissa muissa mollisin mainitsemissa paikoissa. Votsalakia on todellakin pieni kylä mutta siellä saa nauttia rauhasta ja kiireettämästä elämästä. Ei ole kovinkaan helppo suositella paikkaa kun ei tiedä minkälaista lomaa haluatte, mutta kaikkia mainitsemiasi voin hyvin suositella :)
Avatar
Erdis
 
Viestit: 797
Liittynyt: 04.02.2006, 17:47
Paikkakunta: Espoo

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Vrakho » 25.12.2011, 20:22

Kyllä Samos kutkuttaa tälläkin suuntaa. Mitäs sieltä Pytagorionista muuten löytyy? Eikö sekin ole aika pieni paikka?

Onko Pythagorionissa/ihan lähistöllä mitään muuta tekemistä kuin syöminen, juominen ja rannalla olo? Onko jotain varsinaista nähtävää tyyliin museoita, kaivauksia, kulttuuria, historiaa..? Pythagoraan muistomerkki kun on minuutissa katsottu... :wink:
Το άλογο μου με φέρει, αλλα ο Βασιληάς μου με τρέφει!
Avatar
Vrakho
 
Viestit: 2939
Liittynyt: 04.04.2008, 08:44

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Nukkumatti » 25.12.2011, 21:29

On, on, on... Muutaman kilometrin päässä, sopiva lenkki Pythagorionista, on jokin ikiaikainen vesitunneli... Pelotti aivan hirviästi mennä auringosta kapiaan käytävään maan alle, ja siellä kävellä ... Tuntui siltä, jotta justihin tuloo maanjäristys, ja mä jään sinne ikiajoiksi. Likillä oli myös luostarialue, josta pääsi maanalaiseen luolaan. Kannattaa ehdottomasti käydä molemmissa paikoissa...
Niin pimiä, niin pimiä... Ja aina vain pimiämpi...
Avatar
Nukkumatti
 
Viestit: 5413
Liittynyt: 18.02.2005, 22:24
Paikkakunta: Peräloukko

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 25.12.2011, 21:45

Votsalakia on pelkkä turistikylä "jumalan selän takana", Pythagorionissa on kallista, Kokkari on aika pieni, olen kerran ollut yhden päivän ja se riitti. Vathista löytyy kreikkalainen arkipäivä, ei turistitungoksia, kohtalaisen edullista (hinnat asettuneet kreikkalaisten kukkarolle sopiviksi). Vathi on hyvä tukikohta jos haluaa tutustua saareen, jos ei halua vuokrata autoa niin kaikki bussit lähtee Vathista ja niillä pääsee eri puolille saarta, auto tietysti on paras kulkupeli. Voin palata asiaan myöhemmin, olen juuri tullut takaisin huoneistoomme San Augustinissa 1800 m merenpinnan yläpuolella tehdyn suunnistusharjoituksen jälkeen, ja nyt syömään espanjalaista ruokaa. Hyvää pyhien jatkoa kaikille. 8)
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja welho » 25.12.2011, 23:48Vathissa on surkea pieni ranta ja parin kilometrin paassa kaupungista. Kokkarissa pitempi ranta ja muita rantoja lahella. Pythagarorionissa taas lahella paljon historiaa, nahtavyyksia, kaivauksia ja arkeologinen museo. Googlaamalla loydat paljon tietoa.
welho
 
Viestit: 136
Liittynyt: 20.08.2004, 10:29
Paikkakunta: SAMOS

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja rare » 26.12.2011, 23:40

Kuten aikaisemmin joku kirjoitti riippuu siitä mitä hakee. Votslakiassa ehkä pisin, "paras" ranta mutta siitä olen samaa mieltä ettei siellä ollu paljon muuta kuin se yksi katu, kaukana muista kohteista eli jos haluat kiertää enemmänkin saarta ei se ole mielestäni paras vaihtoehto.
Kokkari oli myös pieni mutta idyllisempi, ranta tuulinen mutta kaunista, lähistöllä jonkun verran mielenkiintoisia tutustumiskohteita.
Vathi, ei mielestäni mikään viihtyisä johtuen siitä että moni näkyvälläkin paikalla oleva asuinkerrostalo oli jätetty autiona rappeutumaan mutta paljon nähtävää mutta se mistä en itse niin välittänyt oli sen kaupunkimaisuus, ranta oli pienehkö mutta itse pidin sitä suht kivana ja viihtyisänä.
Phytagorian oli mukava kylä jossa oli kyllä turisteja mutta ei se meitä haitannut ja paikallisuuskin oli meistä ihan hyvin nähtävissä. Parasta siinä oli vilkas rantakatu jonka lukuisissa kahvila/ravintoloissa oli kiva seurata ohi kuljeskelevia ihmisiä, huviveneitä ja kalastajapaatteja jotka lähtivät aamusta ja illansuussa saapuivat satamaan. Rannat eivät ole kehuttavat mutta niitä oli kaksi pientä ja kivistä molemminpuolin kylää.
Lähellä noin pari kilometriä,lentokentän vieressä oli pitempi pikkukivisempi ranta joka jyrkkeni kuitenkin suht nopeasti ja kauempana Vathin suuntaan lähdettäessä oli saaren ehkäpä ainut ja myös paras hiekkaranta. Sinne lähti venekuljetus aina aamuisin ja palasivat joskus viidenkieppeillä..
Jos käytettävissä kulkuneuvo ja haluatte liikkua ympäri saarta niin mielestäni joko Vathi tai Pytis,niistä on helpoin liikkua ja välimatkat kohtuulliset jos lähdette pienten lasten kanssa jolloin turvallinen ranta tärkein silloin ehkä Votslakia...Joten vaikea antaa mitään yksinkertaista vinkkiä.. :shock:
***************************************************************
http://picasaweb.google.com/raijakinnari/
Avatar
rare
 
Viestit: 22
Liittynyt: 05.02.2010, 14:11

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Amfitrite » 27.12.2011, 16:46

Jep, kysymyksen asetteluni oli hyvin ylimalkainen :D Mutta kiitos vastauksista. Äkkiseltään luulen, että valinta heiluu Vathin ja Kokkarin kesken. Pariskunta lähtee reissuun, menopeli vuokrataan ja bussillakin pääsee. Olen muuten ihan innoissani nyt Samoksesta! Hyvää Uutta Vuotta!
Amfitrite
 
Viestit: 18
Liittynyt: 09.04.2006, 15:22
Paikkakunta: Turun saaristo

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Vrakho » 28.12.2011, 10:28

Heh heh Amfirite, ei nyt vielä closata näin hyvää aihetta... :D

rare kirjoitti:...Jos käytettävissä kulkuneuvo ja haluatte liikkua ympäri saarta niin mielestäni joko Vathi tai Pytis,niistä on helpoin liikkua ja välimatkat kohtuulliset jos lähdette pienten lasten kanssa jolloin turvallinen ranta tärkein silloin ehkä Votslakia...Joten vaikea antaa mitään yksinkertaista vinkkiä.. :shock:


Todellakin! Kartalta juuri tarkastelin, että eihän Pyttiksen ja Vathin välillä ole tietä pitkin kuin vaivaiset 11km - sehän on ihan mitätön matka, senhän hurauttaa taksilla tai vaikka sillä vuokra-autolla tuosta vaan :D

Itse suhtaudun hieman varauksellisesti kovin pieniin kyliin, koska Kefalonian Skala ei muutama vuosi sitten ollut mikään huippuelämys. Mutta jos/kun etäisyydet on todellakin tuota luokkaa, niin äkkiäkös sitä Vathissa käy vaikka shoppailemassa tai muuten vaan kuljeksimassa vanhassa kaupungissa...

Tjaahas, taitaa tilanne taas vaihteeksi kääntyä Pythagorionin eduksi :wink:
Το άλογο μου με φέρει, αλλα ο Βασιληάς μου με τρέφει!
Avatar
Vrakho
 
Viestit: 2939
Liittynyt: 04.04.2008, 08:44

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mkhp » 28.12.2011, 11:05

Jos lähden joskus uudelleen Samokselle niin Kokkari tulee olemaan todennäköisin valinta silloinkin. Siellä tosin hotellitarjonta on aika heikko ja pohjoisranta on myös kovin tuulinen, siinä ne isoimmat miinukset. Kokkaristakin on ihan helppo ajella jos vaikka mihin, koska välimatkat on ylipäänsä Samoksella suht lyhyet. Samanlainen "turistoitunut" kylähän se on kuin Pytiskin tietysti jos oikein lähtee ilkeämielisesti asiaa tonkimaan :? Votsalakiaan kannattaa ajaa katsomaan mahtavaa Kerkis-vuorta, mutta sinne en itse majoittuisi mistään hinnasta. Nämä on tietysti puhtaasti makuasioita :)

Tästä väännöstä "sen oikean" Samoksen kylän välillä on muitakin keskusteluja, joten en jaksa turista aiheesta tähän sen enempiä. Minusta yksikään Samoksen kylä ei riitä kokonaisen viikon viihdykkeeksi, mutta auton vuokraus muuttaa asian täysin! Etenkään pohjoisrannikon vuoristokyliä ei kannata jättää väliin vaan niissä TÄYTYY käydä vaikka edes kääntymässä :D
mkhp
 
Viestit: 1866
Liittynyt: 03.08.2008, 16:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Vrakho » 28.12.2011, 14:00

:lol: Vaihteeksi kun en mkhp, itse ole vääntämässä, niin havaitsen kyllä kaikki em. kommentit hyödyllisiksi.

Raren kommentin jälkeen kun mittasin Googlen reittihaulla, niin vasta silloin tajusin että välimatkat todella ovat lyhyitä. Vuoristo on tietty vuoristoa, mutta aikaisempien kokemusten pohjalta arvioisin sellaisen 2-2,5 kertaisen matka-ajan normiolosuhteisiin verrattuna pätevän kimuranteimmillakin vuoristoteillä.

Votslakia tuntuu edellä kerrotun (ja aiemmin tiedossani olevan) perusteella sellaiselta paikalta, johon en ehkä eksyisi asumaan. Mutta jos Samokselle eksyy, niin katsomassahan sekin pitää kait käydä, että miksi jakaa niin mielipiteitä... :wink:

Onkohan täällä ketään, joka pystyisi kuvailemaan millainen paikka Pythagorion on vaikkapa Kreetan Paleohoraan tahi Santorinin Kamariin verrattuna??? :shock:
Το άλογο μου με φέρει, αλλα ο Βασιληάς μου με τρέφει!
Avatar
Vrakho
 
Viestit: 2939
Liittynyt: 04.04.2008, 08:44

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja akana » 28.12.2011, 16:19

Onkohan täällä ketään, joka pystyisi kuvailemaan millainen paikka Pythagorion on vaikkapa Kreetan Paleohoraan tahi Santorinin Kamariin verrattuna???

Jos olisi valittava noista kolmesta yksi, niin Pythagorioniin menisin. Ihan henk.koht. juttu, en osaa selittää miksi.
Samos on kyllä paljon monipuolisempi kuin Santorini. Paleochora taas on niin kaukana kaikesta muusta.
Olen viettänyt Samoksella saarihyppelyreissuilla 2 kertaa n. viikon Avlakian pikkukylässä pohjoisrannalla. Ihana pieni kylä, jossa on pääasiassa paikallista väkeä. Käyvät siinä pikkukivirannalla uimassa. Tässä linkki majapaikkaan.
http://www.facebook.com/group.php?v=inf ... 4351095437
Avlakia on Vathista Kokkarin ohi muutaman kilometrin. Tie vuoristoon lähtee siitä ihan läheltä. Auto on kyllä oltava koko ajan, mutta esim. Vathiin pääsee talon kulmalta bussilla. Kauppoja ei Avlakiassa ole, vain 2 eri tasoista tavernaa. Lähellä on hyviä uimarantoja Avlakian oman pienen pikkukivirannan lisäksi. Suosittelen omaa rauhaa kaipaaville. Mainingit parvekkeen alla tuudittavat ihanasti uneen. Aurinkotuolit kuuluu hintaan.
Talon 2. kerroksessa on pieni studio 2-3 hengelle, se on paras. Isommalle porukalle on 2 makuuhuoneen huoneisto, mutta makkarit on siinä tien puolella eikä meri kuulu makkareihin, mutta parveke on merelle. Parvekkeilla voi ihailla auringon ja kuun nousua Turkin vuorten taka.
Maantassossa on pieni studio, siinä en ole asunut.
Avatar
akana
 
Viestit: 530
Liittynyt: 11.08.2004, 17:41

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Themis » 28.12.2011, 19:23

Kokkariin majoittuisin, jos Samokseen olisin menossa. Etenkin jos on aikomus vuokrata auto: sillä pääsee kyllä mukavasti käymään Votsalakiassa ja Vathissa ym. Kokkari on tunnelmaltaan mukavampi kuin Pythagorion, ehkä vähän pienempi (?) ja turistitungosta on vähemmän, myös kauppoja on kai vähemmän. Rantakadun ravintolat... Kokkarissa ei muistaakseni ollut yhtä paljon sisäänheittäjiä, ja ainakin rantamaisema on paljon virikkeellisempi kuin Pythagorionissa. Kivirannan lisäksi Kokkarissa on hiekkarantapoukama myös, mutta kiviranta oli uimiseen tosi mukava, kun siinä oli vähän aaltoja. Vathi on turistille tylsä, kauppojen aukioloajat paikallisen kaavan mukaan, tosiaan ränsistyneitä taloja ym. melko runsaasti ja kivat ravintolat harvakseltaan etsiskeltävä. Vathin pienet rannat ovat kaukana keskustasta, ja kovin mitäänsanomattomia - paitsi jos juuri siitä tykkää. Minä tykkään, että kaikki tarvittava, mm. tunnelma :wink: on mukavasti kävelyetäisyydellä, kuten esim. Pargassa, ja Kokkarissa.
Avatar
Themis
 
Viestit: 2399
Liittynyt: 31.05.2006, 17:11

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Nukkumatti » 28.12.2011, 20:35

Itte oon ollu Pytikses viikon joskus 90-luvun alus, ja pari viikkoa jokunen vuosi sitten. Paleohoras ja Kamaris oon käyny vaan päiväseltään. Pythikses oli ylihyvää ruokaa, ja jotenkin reikkalaisempi tunnelma, huolimatta turisteista. Samoksella hienot maisemat autoreissulla, jotain muuta kuin Santon kalliot. Jos haluaisin todella lepolomaa, menisin Paleohoraan. Jos haluaisin vähän enemmän nähtävää lähtisin Kamariin, ja kulkisin pitkin Santoa päivittäin; nuo kalderanäkymät on vaan niin unohtumattomia... Pyhtikses olisi tärkiää saada oikianlainen hotsku; siellä suomalisilla matkanjärjestäjillä vähän huono valikoima meidän makuun. Paleohoras pitäis olla auto, jotta voisi vähän reissata...

Yksikään noista paikoista ei oo "ei koskaan listalla". Vaan koska asun peräloukol, ja haluun vähän elämää ja katuja ympärilleni lomilla, niin taas on valinnu ensi kesäksi reetan ja sen kaupungit... Jokatapaukses; ihanaa lomaa kaikille, jotka reikassa lomaa ensi vuonna viettävät...
Niin pimiä, niin pimiä... Ja aina vain pimiämpi...
Avatar
Nukkumatti
 
Viestit: 5413
Liittynyt: 18.02.2005, 22:24
Paikkakunta: Peräloukko

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mkhp » 29.12.2011, 09:38

Themiksen tavoin minäkin mietin tuota sisäänheittäjämeininkiä... Kyllä sitä Kokkarissakin on siellä (pahimmassa tai parhaimmassa :wink: ) ravintolakeskittymässä vaan jos ahdistaa niin sen voi välillä kiertää takakautta ja valita rauhallisemman paikan. Sisäänheitto oli kyllä yllättävän hienovaraista Kokkarissa, vaikka kilpailua siellä ravintoloiden välillä riittää. Ja Samoksella vaan on niin loistavaa ruokaa joka paikassa! :D Yleensä ne räikeimmät turistipaikat ei juuri iske, mutta yhtäkään huonoa ruokakokemusta ei tainnut reissuun mahtua, vaikka rohkeasti jättäydyttiin välillä sisäänheittäjienkin armoille.

Loistava matkakohde joka tapauksessa, vehreä kaunis saari ja maisemissa paljon vaihtelua eri puolilla. Autoilu rules 8) Katselin taas noita omia matkakuvia ja kyllä Samoksellekin mielisi vielä takaisin :D
mkhp
 
Viestit: 1866
Liittynyt: 03.08.2008, 16:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Sacu77 » 01.01.2012, 05:21

Oli viestini pois pyyhitty, i dont now why. Mutta miksi aina morkkaatte votsalakiaa?
Sacu77
 
Viestit: 23
Liittynyt: 05.06.2007, 20:32

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja earisi » 01.01.2012, 09:46

Themis kirjoitti:Kokkariin majoittuisin, jos Samokseen olisin menossa. Etenkin jos on aikomus vuokrata auto: sillä pääsee kyllä mukavasti käymään Votsalakiassa ja Vathissa ym. Kokkari on tunnelmaltaan mukavampi kuin Pythagorion, ehkä vähän pienempi (?) ja turistitungosta on vähemmän, myös kauppoja on kai vähemmän. Rantakadun ravintolat... Kokkarissa ei muistaakseni ollut yhtä paljon sisäänheittäjiä, ja ainakin rantamaisema on paljon virikkeellisempi kuin Pythagorionissa. Kivirannan lisäksi Kokkarissa on hiekkarantapoukama myös, mutta kiviranta oli uimiseen tosi mukava, kun siinä oli vähän aaltoja. Vathi on turistille tylsä, kauppojen aukioloajat paikallisen kaavan mukaan, tosiaan ränsistyneitä taloja ym. melko runsaasti ja kivat ravintolat harvakseltaan etsiskeltävä. Vathin pienet rannat ovat kaukana keskustasta, ja kovin mitäänsanomattomia - paitsi jos juuri siitä tykkää. Minä tykkään, että kaikki tarvittava, mm. tunnelma :wink: on mukavasti kävelyetäisyydellä, kuten esim. Pargassa, ja Kokkarissa.


Olen Themiksen linjoilla. Olen pitänyt myös juuri Pargasta ja Kokkarista. Kokkarissa en kokenut tuota sisäänheittoa lainkaan (toisin kuin Pargassa). Pieni paikka mutta tosi ihania ruokapaikkoja. Kokkariin ja Pyrhagorioniinkin menisin, kun olisi meille (tällä hetkellä )sopivia hotelleja.
earisi
 
Viestit: 796
Liittynyt: 28.10.2006, 23:17

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mkhp » 01.01.2012, 10:10

Votsalakiasta vielä... Minua ainakin paikassa kuin paikassa viehättää tietty kylämäisyys ja sitä ei Votsalakiassa voi kokea, koska "kylän" muodostaa vain pitkä rantakatu. Ei sitä varsinaista kylää Kokkarissakaan paljon tietysti ole, vain se kolkka jossa sijaitsee ravintolakeskittymä ja jonka takana paikallisten talot kohoavat mäelle. Ei siis montaa kujaa ristissä sielläkään :wink: Muutenhan touhu keskittyy pitkän rantakadun varteen lähestulkoon samoin kuin Votsalakiassa.

Kefalonian Lassissa oltiin tällaisessa yhden kadun varteen rakentuneessa "muka-kylässä" :lol: ja vaikka reissusta kovasti tykättiinkin niin jatkossa keskitytään aika paljon siihen, että matkakohteeksi valikoituu idyllisempi kylä, jossa mielellään riittää pieniä kujia koluttavaksi 8) Mutta Votsalakian "aarteet" ovat vaikuttava Kerkis-vuori sekä pitkä ja kohtalaisen hyvä ranta :D Aallokko ei myöskään niin usein vaivaa kuin pohjoisrannalla, jossa uiminen on joskus ainakin Kokkarin rannassa mahdotonta tuulen takia.
mkhp
 
Viestit: 1866
Liittynyt: 03.08.2008, 16:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Themis » 01.01.2012, 10:27

Sacu77 kirjoitti:Oli viestini pois pyyhitty, i dont now why. Mutta miksi aina morkkaatte votsalakiaa?


Ei sitä kukaan morkkaa, on vain yritetty tuoda esille, että paikka on hyvin pieni ja rauhallinen. Jos matkailija ei ole sellaista hakemassa, niin tulee suuri pettymys. Lisäksi sieltä on matkaa niihin vilkkaampiin kyliin, mikä entisestään saattaa harmittaa. Jos pientä ja hiljaista paikkaa on hakemassa, ja haluaa esim. viettää kaikki päivät rannalla, Votsalakia on varmasti hyvä vaihtoehto. Se vaan on syytä tietää etukäteen, ettei tule yllätyksenä; itse en missään tapauksessa halua viettää koko päivää rannalla, vaan käydä uimassa 1-4 kertaa päivässä lyhyesti. Samaten Vathiin mennessä pitää tietää, että kyseessä on kaupunki, jossa kaupat ovat auki aamuisin ja muutamana iltana siestan jälkeen (eikä koko päivää kuten turistikaupat), joka paikkaan on matkaa, koska palvelut eivät ole rakentuneet turismin ympärille. Vathin keskustassa on satama-allas eikä uimarantaa, ja pienet uimarannat ovat myös matkan päässä. Ei se mitään, jos haluaa lomailla paikallisessa kaupunkimaisemassa, mutta harmittaa, jos odottaa turistikaupunkia (kuten suurin osa turisteista) ja päätyykin tavalliseen kreikkalaiseen arkipäivään.
Avatar
Themis
 
Viestit: 2399
Liittynyt: 31.05.2006, 17:11

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Eva » 01.01.2012, 15:49

Themis kirjoitti: ...ja päätyykin tavalliseen kreikkalaiseen arkipäivään.

Tuossapa oli hyvin sanottu se, mihin ainakin minä haluankin päätyä eli paikkaan, jossa on enemmän kreikkalaista arkipäivää kuin turisteille tarkoitettuja kauppoja ja ravintoloita.
Joku riittävän suuri saaren pääkaupunki, josta ei ole kuitenkaan paria kilometriä (= kävelymatkaa) pitempää matkaa rannallekaan. Hyvä, jos ranta on lähellä, mutta päivällä ei haittaa matka rannallekaan kunhan illanviettopaikat, joissa käy myös paikalllisia, ovat lähellä hotellia.
Tuleehan sitä iltaa vietettyä joskus kaukanakin hotellista, mutta ei ihan joka ilta viitsi taksilla ajella kolmenkin viikon lomalla, joten asumispaikka siis kaupungissa, jossa enimmäkseen aikaansa viettää.
Eva
 
Viestit: 1946
Liittynyt: 27.10.2004, 17:03
Paikkakunta: Helsinki

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 03.01.2012, 08:11

Sehän juuri Vathissa miellyttääkin että ei ole kyseessä ns. turistikaupunki vaan aivan tavallinen kreikkalainen pikkukaupunki jonka palvelut on rakennettu lähinnä paikallisten asukkaiden tarpeisiin, ei turistien. Välimatkat kaupungissa ei ole liian pitkät ja jos valitsee majoituksen Kalamin alueelta niin ei keskustaan kuitenkaan ole kuin pari km matka (Anthemiksesta Pythagoran aukiolle tasan 2 km GPS:n mukaan) jonka hyvin jaksaa kävellä mennen tullen. Gagou-beach ranta sijaitsee Kalamissa ja on (vaikka sitä on haukuttu) aivan riittävä. Pikkukiviranta (ei kulje hiekka mukana huoneistoon), aina tilaa, hyvin paljon myös paikallisia asukkaita rannalla (varsinkin viikonloppuisin), mikä parasta, ns. palvelut kaikenlaisine "vesiurheiluineen" puuttuu tyystin. 5 kk ja 6 päivää ja tähän aikaan istun SAS:n koneessa matkalla Ateenaan josta jatko Samokselle ja Vathiin. 8)
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja kypsätäti » 03.01.2012, 21:10

Kuten yllä on jo todettu, Votsalakia on hyvin pieni paikka jumalan selän takana, joten siellä voi aika käydä pitkäksi. Ehkäpä kannattaa majoittua isompaan paikkaan?

Välimatkat Samoksella ovat lyhyet linnun tietä, mutta ne maantiet!! Siis oikeesti, olen ylittänyt Alpit erinäisiä kertoja kesärenkaat auton alla ja kurvaillut jos millaisilla serpentiiniteillä, mutta Samoksen tiet ovat ihan omaa luokkaansa. Me emme autoa tohtineet vuokrata, kun tiet olivat niin kapeita, kiemuraisia ja asfaltti oli kosteana liukkaampaa kuin Suomessa (matkasimme syys-lokakuun vaihteessa). Syyskuussa bussit eivät kulkeneet Votsalakiasta Pythagorioniin, joten menimme sinne taksilla ja maksoimme edestakaisesta matkasta lähes satasen. Taksikin ajoi 45 kilometrin matkaa lähes tunnin ja etupenkilläkin iski matkapahoinvointi. Samoksen tiet tekivät minuun niin lähtemättömän vaikutuksen, että pakko kertoa tämä taas kerran!

Pythagorionista löytyy muutama hieno koruliike, jossa on uniikkeja design-koruja. Satamassa on ihania huvipursia, joita on kiva syödessään katsella. Muutoin Pythagorion oli yllättävän pieni kaupunki. Vathista hotellinaapurit olivat etsineet turhaan parkkipaikkaa uskaltauduttuaan liikkeelle vuokra-autolla, meiltä Vathi jäi sitten näkemättä kokonaan, naapurit sentään näkivät auton ikkunasta :D
kypsätäti
"vain matkustaminen estää ylikypsähtämisen"
kypsätäti
 
Viestit: 76
Liittynyt: 10.04.2011, 21:10

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mkhp » 04.01.2012, 09:42

^ Ihana nimimerkki :D

Jonkin verran Kreikassa eri puolilla ajelleena minusta taas Samoksen tiet olivat ihan mukavat ajaa. Se johtuu ehkä siitä, että suhteellisen paljon "väkisinkin" ajeltiin leveämpää päätietä pitkin, kun kerran Kokkarista aina matkaan lähdettiin. Nuo punaiset pääreitit siis olivat mielestäni oikeinkin hyvässä kunnossa. Etenkin pohjoisrannikon päätiehän kulkee muistaakseni suht tasaisena koko matkan Vathista Karlovassiin (kuva)...
https://picasaweb.google.com/mkhpfoto/S ... 1603014594

Ylös vuoristokyliin menoa sai välillä jännätä kun sattui olemaan siellä serpentiinin ulkoreunan puolella :lol: Vaan kyllähän ne monet tutuiksi silti tulivat. Karlovassista kun lähdettiin etelään päin niin päätettiin sitten poiketa ylhäällä Kosmadeissa... Ajettiin sinne varmaan tunti ja toinen tunti sitten takaisin - kun ei kovin lujaa uskalla alaspäinkään tulla. Näitä todella fiksuja harharetkiä :oops: :lol:

http://www.speedycars-rent.com/MAP-SAMOS.jpg
mkhp
 
Viestit: 1866
Liittynyt: 03.08.2008, 16:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja marliel » 04.01.2012, 19:59

mkhp kirjoitti:^ Ihana nimimerkki :D

Jonkin verran Kreikassa eri puolilla ajelleena minusta taas Samoksen tiet olivat ihan mukavat ajaa. Se johtuu ehkä siitä, että suhteellisen paljon "väkisinkin" ajeltiin leveämpää päätietä pitkin, kun kerran Kokkarista aina matkaan lähdettiin. Nuo punaiset pääreitit siis olivat mielestäni oikeinkin hyvässä kunnossa. Etenkin pohjoisrannikon päätiehän kulkee muistaakseni suht tasaisena koko matkan Vathista Karlovassiin (kuva)...
https://picasaweb.google.com/mkhpfoto/S ... 1603014594

Ylös vuoristokyliin menoa sai välillä jännätä kun sattui olemaan siellä serpentiinin ulkoreunan puolella :lol: Vaan kyllähän ne monet tutuiksi silti tulivat. Karlovassista kun lähdettiin etelään päin niin päätettiin sitten poiketa ylhäällä Kosmadeissa... Ajettiin sinne varmaan tunti ja toinen tunti sitten takaisin - kun ei kovin lujaa uskalla alaspäinkään tulla. Näitä todella fiksuja harharetkiä :oops: :lol:

http://www.speedycars-rent.com/MAP-SAMOS.jpg


Taitaa olla kuskin korvien välissä nämä "kiemuraiset" tiet :) Samoksella 90- luvun alussa ajeltiin mieheni kanssa kevarilla, ja oli ihanaa; minähän tunnetusti rakastan kiemuraisia teitä 8) ..Kefaloniassa piti olla hurjia teitä, mut ihan ok, no muutama pätkä lisäs adrenaliinia :? Pargasta kun lähti Avraan päin, oli oudon tasaista, kuin pohjanmaalla :?: Yhtä kaikki ihania kimurantteja teitä on löytynyt Kreikasta vähän jokapuolelta ja uusia hakusessa :lol:
marliel
 
Viestit: 603
Liittynyt: 09.10.2006, 18:57

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Ålands Tapsa » 04.01.2012, 21:29

kypsätäti kirjoitti:Vathista hotellinaapurit olivat etsineet turhaan parkkipaikkaa uskaltauduttuaan liikkeelle vuokra-autolla, meiltä Vathi jäi sitten näkemättä kokonaan, naapurit sentään näkivät auton ikkunasta :D

Kyllähän Vathissa on aina parkkipaikkoja rantakadun varrella, joutuu ehkä kävelemään 200-300 m Pythagoranaukiolle, mä en nyt ymmärrä yhtään mitään. Mitä taas Samoksen teihin tulee niin ne ovat ihan hyviä ajella, ainoa väli pääteillä on osa matkasta Pythagorionista Karlovasiin vähän mutkaisempi. Sitä ei voi kuitenkaan verrata esim. Gran Canarialla oleviin teihin kun ajaa esim. etelästä (San Augustin) vuorten yli Tamadaba'an ja sieltä auringonlaskun jälkeen pilkkopimeässä Valsequillon ja Telden kautta moottoritielle GC-1. Korkeusero vaihtelee 50-1500 m merenpinnan yläpuolella ja jokainen kurvi kääntyy vähintään 180 astetta. :D
Ålands Tapsa
 
Viestit: 531
Liittynyt: 01.01.2004, 16:04
Paikkakunta: Eckerö

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Onelma » 22.01.2012, 20:28

Kesällä, kun turistit ja paikalliset ovat enimmäkseen liikkeellä kävellen, ei ole pulaa parkkipaikoista. Syksyllä varsinkin sadesäällä kaikki ovat liikkeellä autoilla eikä parkkipaikkaa löydy keskustasta millään. Tämä koettiin lokakuussa itsekin.

Olen samaa mieltä monien edellisten kanssa, Samoksella etäisyydet erityisesti Samoksen kaupungin, Pythagorion ja Ireonin sekä Kokkarin välillä ovat niin lyhyet, että autoillen ja bussilla kannattaa käydä kaikissa sekä tietysti vuoristokylissä. Kesäkuun lopusta alkaen turistikierroksille saaren ympäri ja vuoristokyliin pääsee myös paikallisen bussiyhtiön järjestämänä, lähtö Vathista. Bussiyhteydet erityisesti heinä-syyskuussa ovat aika hyvät ja kaikki bussit kulkevat Vathin kautta. Kuitenkin myös Pythagoriosta ja Kokkarista pääsee kätevästi paikallisbussilla.

Suosittelen yhdistelmälomaa, niin ei aika käy pitkäksi. Finnmatkat, joka näyttää tänä kesänä olevan ainoa pakettimatkanjärjestäjä Samokselle, tarjoaa kahden viikon yhdistelmälomia, joissa voi liittää yhteen viikon Vathissa, Pythagoriossa, Kokkarissa, Votsalakiassa ja myös Patmoksen tai Ikarian saarella tai Turkin Kusadasissa. Jos taas varaat lennot ja järjestät matkan itse, voit yhtä lailla varata hotelleja vaikka ympäri saarta tai hypellä lähisaarilla. Itse olin viime kesänä 3 viikkoa Samoksella, ensin viikon Vathissa, sitten viikon Pythagoriossa, muutaman päivän Mytiliniissa ja lopuksi uudelleen Vathissa. Saari tuli lisäksi kierrettyä melko perusteellisesti ja myös mm.Votsalakiassa kävin. Siinä saaren länsipuolessa on suurin vika mielestäni etäisyydet, lepolomaan se kyllä kävisi hyvin. Marathokampos oli myös ihanaa, kaunista seutua siinä vierellä. Samantyyppinen hiljainen "lomakeidas" on Posidonio ihan itäniemekkeellä - mutta ei siellä mitään muuta ole kuin pari hotellia, tavernaa ja ranta. Vuoristokylät Vourliotes ja Manolates Kokkarin vieressä kannattaa käydä katsomassa. Kokkarin takana on myös hienot rannat Tsamadou ja Lemonakia. Ihana pieni ranta on muuten myös Ireonin (n. 10 km Pythagoriosta länteen) vieressä, nimeltään Pappa Beach. Oikeastaan saarella ainoa paikka, jonne en vierailua erityisesti suosittele, on Karlovassi. Yksi kaunis kirkko siellä oli, mutta muuten oli suorastaan ruma kaupunki.

Jos tänä kesänä lähtisin (en ole vielä varma), menisin viikoksi Pythagorioniin ja kävisin sieltä käsin Potokaki- ja Pappa Beachilla Ireonissa ja Vathissa, ja illallisella ainakin jokin ilta Mytiliniin aukiolla. Toiseksi viikoksi menisin Kokkariin ja kävisin lähistön ihanilla rannoilla ja vuorilla patikoimassa. Kokkarista pääsee myös kätevästi Vathissa käymään.
Onelma
 
Viestit: 18
Liittynyt: 16.07.2008, 10:10
Paikkakunta: Espoo

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja mkhp » 23.01.2012, 09:34

^ Hienoa kun toit keskusteluun myös nuo pohjoisrannikon upeat rannat Tsamadoun ja Lemonakian. Niille pääsee Kokkarista ihan kävellenkin, vähän pitää mäkeä nousta mutta pieni vaivannäkö kannattaa :D
mkhp
 
Viestit: 1866
Liittynyt: 03.08.2008, 16:33
Paikkakunta: Vantaa

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Amfitrite » 10.02.2012, 22:48

Varattu reissu Vathiin syyskuussa. Vain viikon reissu mutta parempi sekin kuin ei mitään. Todennäköisesti vuokrataan taas enduro pitemmäksi aikaa ja kolutaan saari sitten kunnolla. Lisäksi mennään ehdottomasti Efesoksen retkelle, olen siitä pitkään haaveillut ja nyt on oiva tilaisuus, kun tuo Turkin matkailu ei kiinnosta muuten. Työntäyteinen kesä edessä, mutta ihanaa että on loma odottamassa kesän lopussa. Mondossa oli juttu Naxoksen kyljessä olevista pikkusaarista jonne myös halajan, ehkä vuoden päästä, kuka tietää?
Amfitrite
 
Viestit: 18
Liittynyt: 09.04.2006, 15:22
Paikkakunta: Turun saaristo

Re: Minnepäin Samosta?

ViestiKirjoittaja Sannaah » 27.02.2012, 15:48

hmm.. Vathi ei mielestani ole niinkaan paikallisten kaupunki, vaan melko turistimainen nykyisin. Jos haluaa enemman paikallista, Karlovassi on sellainen kaupunki. Siella ei ole niin paljon turisti kauppoja ja tavernoja kun Vathissa, vaan normaaleja kauppoja, kahviloita jne. Suosittelen kaymaan siella, tutustumaan kunnolla kaupunkiin.

Vathin paras puoli on AnoVathi, vanha kaupunki, joka on siis Vathin ylaosa. Siella on pienia kahviloita, paljon sokkeloisia kujia ja nakee paikallista vanhaa arkkitehtuuria.

Nama on tietenkin jokaisen henkilokohtaisia mielipiteita. Henk.koht en enaa Vathissa kay kun joskus ostoksilla mm. Lidlissa, muutoin asioin Karlovassissa. Myos kun paikallisia ihmisia katsoo, nakyy Karlovassin ihmiset olevan iloisempia ja avoimempia, kun Vathin ihmiset.

Votsalakia herattaa paljon puolesta ja vastaan mielipiteita. Kylla, se on kaukana paakaupungista, mutta mina en nae sita huonona puolena, etenkin kun Karlovassi on lahella. Toki autolla pitaa menna jos tahtoo menna kiertelemaan vuoristokylia, mutta mikapa siina vuokrata auto tai skootteri, ja nauttia upeista maisemista ja ajella. Lomalla siihenkin on aikaa.

Mutta varmasti jokaiselle matkailijalle loytyy se oma oikea kyla :)
Sannaah
 
Viestit: 363
Liittynyt: 08.03.2006, 17:45
Paikkakunta: Samos

Seuraava

Paluu Samos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa