Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

Valvoja: modet

ViestiKirjoittaja Themis » 15.01.2009, 17:27

Efesoksessa käyntiä suosittelen, alue on suuri ja siellä on paljon jäljellä, restaurointia on tehty. Usein siellä on myös paljon turisteja, kun on maailmanperintökohde ja kaikkea.

Haha tiedä sitten mitä turismin 'pilaama' tarkoittaa, en ole käynyt Alanyassa tms. Mutta kyllä Kusadasissakin osataan turistit 'ottaa vastaan'. Minusta saatiin liikaakin huomiota mutta se on kai maan tapa. Ihan turistireiteillä voi olla kalliimpaa kuin Kreikassa (ainakin vesi yms) mutta ehkä tavaraostokset ovat edullisempia. Kreikkalaisia näytti menevän sinne ostoksille.

Loman saa hyvin kulumaan Samoksessakin, viikossa ei keritty lähestulkoon koko saarta! Mutta se on näitä matkailijan valintoja... toivotan hauskaa reissua joka tapauksessa!
Avatar
Themis
 
Viestit: 2399
Liittynyt: 31.05.2006, 17:11

ViestiKirjoittaja KesälomaKreikkailija » 17.02.2009, 21:20

Samokselle matkaamassa toukokuussa, majoitus tukikohtana meillä on Pythagorion..Josta oletamme muiden kirjoituksia lukeneena että lautalla Turkin puolelle meno onnistuu vaivattomasti.
Mutta onko kukaan yöpynyt Turkin puolella Kusadasi reissullaan?
Kun olemme ajatelleet lähteä pyörähtämään Turkin puolella ja yöpyä siellä yhden yön verran. Suunnitelmana olisi että ensimmäisenä päivänä näkisi Efesoksen rauniot ja seuraavan päivän viettäisi Kusadasissa shoppaillen... eli jos joku on tehnyt yöpymis retken niin kokemuksia ja vinkkejä olisi mukava kuulla mitä kannattaa ottaa huomioon reissulla..
Turkin puolen bussiliikenne mietityttää, mutta ilmeisesti Kusadasista on hyvät yhteydet Efesokselle ja taksikaan ei taida kalliiksi tulla.
KesälomaKreikkailija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 15.02.2009, 19:13
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja KesälomaKreikkailija » 17.04.2009, 06:35

no höh, kukaan ei siis ilmeisesti ole yöpynyt Turkin puolella.... ja niin taitaa käydä meilläkin ettei sinne yöksi jäädä :lol: matka lähestyy ja matkan suunnittelu, eli mieletön höyryäminen käynnissä...
mutta voisko joku ystävällisesti vastata meille sen verran että onko kusadasin basaarialue miten suuri?? sillä kerran Turkissa käyneenä (Alanyassa) odotukset krääsä"helvetistä/taivaasta" on suuret myös Kusadasin puolesta...
Ollaan jo mielikuvitusmatkalla ostettu koko Turkki tyhjäksi pyyhkeistä, paidoista, mekoista ja kengistä... HMMM joten jos meillä on odotukset liian suuresta basaari alueesta niin saa pudottaa maan pinnalle :wink:
KesälomaKreikkailija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 15.02.2009, 19:13
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja Themis » 17.04.2009, 07:16

:lol: enpä usko että Kusadasista tavara loppuu! En kuitenkaan ole shoppailija joten vain vilkaisin basaarialueen suuntaan, voihan se teidän mielestä olla pieni. Mutta tosiaan, takseja saa Efesokseen helposti, siinä suurin piirtein basaarialuetta vastapäätä toisella puolella katua on semmoinen taksipiste. Ja basaarin löytää suoraan edestä kun kävelee satamasta ulos. Satama-alueellakin on jonkin verran kauppoja, mutta en tullut katsoneeksi onko niissä tax free hinnat :oops: Sataman kaupat on kuitenkin vain matkustaville, eli suljettu alue.

Niitä laivalippuja myydään paljon juuri sillä oletuksella että samana päivänä takaisin. Eipä taida olla Turkin puolella yöpyjiä. :roll:
Avatar
Themis
 
Viestit: 2399
Liittynyt: 31.05.2006, 17:11

ViestiKirjoittaja KesälomaKreikkailija » 07.06.2009, 11:59

Samokselta kotiuduttu... (valitettavasti) takas haluaa ja äkkiä...
mutta tuleville matkailijoille, vinkkejä jos teette matkan Turkkiin Kusadasin puolelle...
me otettiin finnmatkojen kautta omatoimipaketti (53e) veivät meidät Pytiksestä Samoksen satamaan ja hankkivat meille lauttaliput ja toivat illalla satamasta takas Pytikselle.
Mutta Turkissa siis seikkailtiin ihan ominpäin. Varsinainen seikkailu :D
Sataman läheisyydestä saa taksin, mut ottaavat ihan sairaan hinnan siitä, kahdelta ihmiseltä 80e, vievät raunioille ja odottaavat siel ja tuovat takas satamaan... Tinkimällä olis varmaan saanu edullisemmin tuon mut ei jääty tinkimään, vaan dolmus busseilla lähettiin reissaa. Ensimmäinen bussi lähtee ihan sataman läheisyydestä, bussien vaihtoja tulee 3 ennen kuin on efesoksella. Mut paikalliset neuvoovat kyllä ystävällisesti, bussiasemilla on omat neuvojat joten ei vaaraa et huijaavat. Ison tien varteen mihin jättäävät, on raunioille n.1km matka. Siel on matkalla tyrkyttämässä hevoskuljetusta ja taksia, ihan turistin kynimis hinnat on heillä siel... mentiin jalkaisin ja sit osa matkasta päästiinki turisti bussin kyydissä. Dolmuksella pääsee efesoksen ulos käynnin luota alas isolle tielle jossa vaihto, ja sillä pääsee melkein perille asti, josta voi lähtee kävelee, n.20min kävely matka satamaan, mut yks vaihto ja dolmus vie taas kivasti lähelle satamaa ja siitä pääsee aloittaa basaari kierroksen... varoitan alku shokkia, tavaraa on sen verran paljon joten tulee olo et hetkinen mitä minun pitikään ostaa...
suosittelen ensin ihan kaikes rauhassa kiertämään ja katsomaan mitä kaikkee on tarjolla, ja sit suuremmasta "kojusta" ostaa kaikki kerralla, saat tingittyä hintaa paljon paremmin alas, ja nopeammin. koska suurin osa koju toisensa perään on ihan samaa tavaraa.
tarjolla on adidasta, nikeä, billa bongia, levistä, ihan kaikkee feikkiä mitä vaan maan ja taivaan välillä löytyy... hupparit on hyvä laatuisia, koska turkki on kuuluisa puuvillastaan ja sitä käytetään myös feikki vaatteis.
mut rajoituksena Kreikan puolelle on et tavaraa ei sais olla yli 145e edestä... mut se on sit hiukan satamahenkilökunnasta kiinni et joutuuko selittelee ostoksiaan vai ei... Mutta shoppailtavaa riittää, varsinkin jos haluaa timantti söperrystä ihan joka paidan helmaan.. (miesten tuotteista ei tietoo, kun oli kaks naista shoppaamassa itselleen..)
satamassa oli myös sit tax free myynti... no vaatteit ei sielt kannata lähtee ostaa, ja korut... no samat korut saa samoksen kaupungista kiina kaupoista tai kotisuomesta glitteristä.
Jos joku tekee omatoimi matkan efesokselle niin sisäänpääsyyn käy kortti tai turkin omat rahat, ei eurot... lipputiskin luona on kyl vaihtaja joka vaihtaa eurot turkin omaan rahaan, ei siin hävii kuin 3euroa.
Mutta siis omatoimisesti pääsee, ja nyt kun kesäkausi on avattu niin pytiksestä pääsee suoraanki kusadasiin, joten eikun matkatoimistolle ostaa lauttaliput niin pääsee viel edullisemmin, kuin tuon finnmatkojen kautta.
ei tämä meidän omatoimi matka tullu yhtään edullisemmaks kuin jos oltais otettu koko paketti finnmatkoilta, retken joka sisäls efesos kierroksen ja maton kudonnan katsonnan niin olis ollu 74e, kun taas meille lauttaliput oli sen 53 + dolmys bussit 5e suunta + 10e efesokseen sisälle (7e jos on turkin omat rahat) + matkaoppaaksi efesos kirja 5e (painettu suomeksi) ....eli retki efesokselle makso meille 73 +kirja.. mutta elämys oli sen verran hieno että voin suositella kaikille.. Finnmatkojen opastettu kierros efesoksella kesti jotain 4tuntia, meidän oma matka kesti vajaa 2tuntia.. et ihan miten itseä kiinnostaa rauniot niin sen mukaan sit mennä... itsellä oli kiva ne nähdä mut ei mielenkiinto riittäis ihan jokaista kiveä tarkastaa.
ja shoppailemaan sinne mentiin ja sitä myös päästiin tekemään :D
mut yöksi ei jääty, onneksi. Ihana oli päästä takas Kreikkaan kotikylälle jossa ei kaupata ja huudella koko ajan jotakin jostakin suunnasta... Turkki oli kiva, yks päivä siihen riitti. Samos oli ihana, 2viikkoa oli liian lyhyt aika, heti kun vaan lomaa on ja rahaa niin takas uudelleen :D
KesälomaKreikkailija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 15.02.2009, 19:13
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja KesälomaKreikkailija » 07.06.2009, 20:19

ja sitten olihan sinne satama vero 10e jonka ottaavat heti lautan saavuttua Kusadasin satamaan.
KesälomaKreikkailija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 15.02.2009, 19:13
Paikkakunta: Joensuu

ViestiKirjoittaja 1964 » 09.06.2009, 10:23

KesälomaKreikkailija kirjoitti:ja sitten olihan sinne satama vero 10e jonka ottaavat heti lautan saavuttua Kusadasin satamaan.


Hei, missä hinnoissa olivat nahkatuotteet, takit, kengät jne. siellä Turkin puolella?elokuussa Vathiin...oliko edullisempaan kuin Kreikan nahkaliikkeissä?

-Kirsi-
1964
 
Viestit: 127
Liittynyt: 22.03.2007, 08:38

ViestiKirjoittaja KesälomaKreikkailija » 10.06.2009, 22:48

Nyt heitit hankalan kysymyksen. Me ei katsottu kumpikaan kaverin kans nahkatuotteista muita kuin jonkun verran laukkuja. Jotka oli noin 30e:n tietämissä, sellaiset hyvin perusmalliset naistenlaukut. Mut takit yms... niin en osaa sanoa yhtään niiden hinnoista.
KesälomaKreikkailija
 
Viestit: 21
Liittynyt: 15.02.2009, 19:13
Paikkakunta: Joensuu

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja hipsukka81 » 15.12.2010, 15:51

Nostampa tätä ketjua, ollaan menossa ensi elokuussa Samokselle ja tarkoitus olisi käydä Turkin puolella omatoimisesti. Ja nimenomaan olla siellä yksi yö, käydä Efesoksessa ja kalkkialtailla. Onko tuoretta tietoa, hintoja tai muita vinkkejä? Katselin jo hotelleja Kusadasista, mutta kun ei alueista tiedä, onko siellä jotain turvattomia alueita..
Korfu, Ag. Stefanos 08/07,Kefalonia, Lassi 08/08,Ateena 03/09,Kreeta Kalamaki 08/09, Agii Apostoli09/10, Platanias 5/11, Votsalakia;Samos 8/11, Kreeta, Kato Stalos 5/12
hipsukka81
 
Viestit: 485
Liittynyt: 24.04.2007, 09:39
Paikkakunta: Joensuu

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja TIntti » 17.12.2010, 12:02

Tarkoitatko kalkkialtailla juurikin Pamukkalea? Kävin siellä viime kesänä ja mielestäni aivan liian yliarvostettu kohde. Vettä ei ollut nimeksikään (mainosesitteet on varmaankin kuvattu 10 vuotta sitten, koska sieltä vesi vähenee koko ajan, kerrottiin). Kaikki "pumpulikalliot" oli täynnä 18-v. ja sitä nuorempia venäläisneitosia, jotka poseeras stringibikineissä valokuviin (joita usein otti heidän äitinsä) ja kulkivat siellä korkkareissa takapuoli ojossa. Ei kiitos. No, siinä ainakin ymmärsi sen, miten niin moni venäläinen päätyy tietylle alalle, kun jo 12-vuotiaana opetetaan sitä itsensä tyrkyttämistä.

Kaikki Pamukkalessa maksaa erikseen. Siihen pääsylipun hintaan ei kuulu mitään muuta, kuin pääsy alueelle. Jos haluatte esim. uida Kleopatran altaassa, niin lisää rahaa tarvitaan. Emme viitsineet edes mennä kahlaamaan kalkkialtaisiin, koska vesi oli aivan likaista ja ehkäpä sitä riitti just nilkkoihin asti. Meille koko paikka oli hirvittävä pettymys ja jos oltais tiedetty niin ei ikinä oltais matkattu sinne tuntikausia Alanyasta. En suosittele, rahansa voi laittaa johonkin järkevämpäänkin :)
TIntti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03.09.2003, 08:35

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja hipsukka81 » 17.12.2010, 13:03

ok, juurikin sitä tarkoitin. Oonki lukenut että ovat muuttaneet väriään ja vesi vähentynyt ja että altaissa ei saa nykyään enää oleskellakaan, paitsi se Kleopatran allas. Olishan se tietysti ihan käymisen takia hauska käydä, kun on kuitenki yksi maailman perintökohteista.
Korfu, Ag. Stefanos 08/07,Kefalonia, Lassi 08/08,Ateena 03/09,Kreeta Kalamaki 08/09, Agii Apostoli09/10, Platanias 5/11, Votsalakia;Samos 8/11, Kreeta, Kato Stalos 5/12
hipsukka81
 
Viestit: 485
Liittynyt: 24.04.2007, 09:39
Paikkakunta: Joensuu

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja TIntti » 18.12.2010, 14:39

Niin, voihan siellä toki käydä, kunhan ei todellakaan odota näkevänsä mitään kovin speciaalia. Uskon kyllä, että oli varmasti hyvin kaunis paikka joskus aikoinaan. Ja vielä yksi varoituksen sana: menkää ihmeessä taksilla tai omalla autolla älkääkä missään nimessä minkään paikallisen (vaikka ovatkin halpoja) matkatoimiston kanssa. Me tehtiin se virhe ja 6 tunnin matka yhteen suuntaan venyi 12 tunniksi, koska piti pysähtyä joka ikiseen kauppaan ja tehtaaseen katsomaan ja kuuntelemaan joitain esittelyjä esim. keramiikasta tai viinin teosta. Ja aina piti tietysti ostaa, niin tuli nyrpeitä katseita kun totesimme vain no thank you. Tätä ei siis mainittu kuuluvaksi retkeen millään tavalla. Ja englanninkielinen opaskin piti olla, joo oli sellainen, joka osasi sanoa tasan kaksi lausetta "breik, ten minits" ja "Pamukkale, rait". Että se siitä kulttuurikokemuksesta (kaikki venäläiset turistithan tietysti saivat ihan kunnon kirjan paikasta mukaan ja venäläinen opas kertoili sujuvasti venäjäksi jotain koko 12 tuntia). No, omaa tyhmyyttäkin tietysti, kun luotettiin paikallisen matkatoimiston sanaan.
TIntti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03.09.2003, 08:35

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja hipsukka81 » 18.12.2010, 20:55

Teillä kesti 24 h matka yhteensä? Oliko teill yöpyminen missä? Me aateltiin tääki tehä omatoimisesti, kusadasista on kuitenki vaa 250 km, nii pitäisi aika sutjakkaan mennä. Oliko teillä sit kaksi opasta, venäläinen ja englantilainen, kun tiedät tuon..Turistejahan venäläisetkin on, ei mulla mitään niitä vastaan oo, sen sijaan britit hmmh, :mrgreen:
Korfu, Ag. Stefanos 08/07,Kefalonia, Lassi 08/08,Ateena 03/09,Kreeta Kalamaki 08/09, Agii Apostoli09/10, Platanias 5/11, Votsalakia;Samos 8/11, Kreeta, Kato Stalos 5/12
hipsukka81
 
Viestit: 485
Liittynyt: 24.04.2007, 09:39
Paikkakunta: Joensuu

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja TIntti » 19.12.2010, 21:04

Matka kesti 22 tuntia, ilman yöpymistä. Lähdettiin viideltä aamulla ja kolmelta yöllä olimme hotellilla. Meille sanottiin matkan kestävän 13 tuntia= 5h ajo, 3h perillä, 5h takaisin. Takaisin tullessa emme pysähtyneet niin moneen hilukauppaan.

Juu, meillä oli tosiaan kaksi opasta. Toinen venäläinen ja toinen turkkilainen mutta puhui kyllä sujuvasti venäjää hänkin. Retki toteutettiin pikkubussilla, 8 venäläistä, 3 suomalaista ja yksi norjalainen. Lähinnä venäläisissä ärsytti (varsinkin oppaassa) se ylenkatse mitä saimme osaksemme kun emme tuhlanneet satoja euroja niihin putiikkeihin. Eipä kukaan ollut edes maininnut, että rahaa tarvitaan johonkin muuhunkin, kuin ruokailuun. Pakko-ostamisesta ei kukaan puhunut mitään. Kaiken lisäksi meiltä huijattiin suurempi hinta pääsylipusta jonka huomasimme kun löysimme maasta yhden pudonneen lipun. Meille oppaat eivät koskaan antaneet lippuja vaikka pyysimme, tästä syystä arvatenkin.

Tehkää ehdottomasti omatoimimatka :D Brittejä emme nähneet.
TIntti
 
Viestit: 59
Liittynyt: 03.09.2003, 08:35

Re: Samokselta omatoimisesti Turkkiin?

ViestiKirjoittaja hipsukka81 » 18.04.2012, 21:36

Tosi upea reissu oli Kusadasiin. Ostettiin laivaliput Samoksen kaupungista kun siellä kävimme ja laiva lähti Pythagorionista aamulla joskus 9 aikaan. Laivamatka kesti n. 1,5 tuntia jotain.. ja olimme varanneet Turkin puolelta hotskun (joka sattuikin olemaan Finnmatkojen hotelli siellä päässä), yön hinta aamiaisen kanssa oli 20 € koko perheeltä. Tosi kiva hotsku ja just siinä markkinoiden keskellä. Aamulla menimme Efesokselle niillä minibusseilla ja illalla tai jotain n. klo 17 paluulaivaan Samokselle. Olisi onnistunut yhden päivän reissuna oikein hyvin ja onnistuisi varmasti keltä tahansa itsenäisesti. Suosittelen, saatiin kokea Turkista riittävästi, nuo upeat vihannes&hedelmä ym .markkinat jotka olivat monta korttelia, ihanat oikeat kebab ruuat, efesos ym. Hintoja en muista mutta olihan niillä meno-paluulaivalipuilla hintaa ja joku satamavero myös oli. Jos joku on kiinnostunut niin voisin kaivella josko löytäisin ne laivaliput. Otettiin siis vuokra-auto päiväksi ja mentiin sillä Pythagorioniin ja luvan kanssa sen sai jättää Pythan satamaan ja seuraavnaa päivnä ajeltiin takaisin Votsalakiaan.
Tuo muuten että liput sai Samoksesta ostettua ja maksettua mutta ne piti Turkin puolella sit vahvistaa silleen että missä laivassa palaa takaisin.
Korfu, Ag. Stefanos 08/07,Kefalonia, Lassi 08/08,Ateena 03/09,Kreeta Kalamaki 08/09, Agii Apostoli09/10, Platanias 5/11, Votsalakia;Samos 8/11, Kreeta, Kato Stalos 5/12
hipsukka81
 
Viestit: 485
Liittynyt: 24.04.2007, 09:39
Paikkakunta: Joensuu

Edellinen

Paluu Samos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa