Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

huoneistot maantason alapuolella?

Matkailuun yleisesti liittyvää keskustelua. Aiheina esim. matkatoimistot, vinkkejä Kreikassa omin päin liikkuville, saarihyppely sekä ne kohteet joilla ei ole omaa foorumia...

Valvoja: modet

huoneistot maantason alapuolella?

ViestiKirjoittaja sartza » 12.01.2010, 12:07

Päätin laittaa tänne viestiä maantason alapuolella olevista huoneistoista. Haualla hain, mutta ei ollut erillistä keskustelua aiheesta.

Mitä mieltä olette huoneistoista jotka on maantason alapuolella? Kokemuksia?, negatiivisia,positiivisia? :)

kertokaa toki. Kesällä ollaan lähdössä Retimnoniin päin ja tiedossa olisi luultavasti tälläinen huoneisto Aristea hotellissa.
sartza
 
Viestit: 9
Liittynyt: 27.11.2007, 21:00

ViestiKirjoittaja Wendy » 12.01.2010, 14:19

Lainaan tähän omaa viestiäni Parga-osiosta.

Mun huoneisto oli yksi noista osittain maantason alapuolella olevista. Eron huomasi siitä, että alhaalla oli viileämpää ja kosteampaa. Osa ylempien kerrosten asukkaista tuskaili kuulemma kuumuudessa, mutta mä käytin huopaa joka yö nukkuessani. Kosteuden huomasi siitä, että pyyheliina ei meinannut kuivua yön aikana. Muuten ei tuntunut yhtään että olisi ollut ”kellarissa”, terassilta oli näköala altaalle ja siinä oli mukava syödä aamu- ja välipalaa.

Toistaiseksi ainoat kokemukseni ovat siis huoneistohotelli Elenasta Pargasta, jossa olin viime vuonna syys-lokakuun vaihteessa. Huoneisto oli siellä ainakin ihan ok, kun äkkilähdöllä sellaiseen päädyin.
Pteleos Beach 07/99, Kos 05/02, Rodos 05/06, Samos 08/07, Platanias 05/08, Santorini 05/09, Parga 09/09, Paleohora 05/10, Kos 09/10, Rodos 05/12, Lefkas 06/12
Avatar
Wendy
 
Viestit: 244
Liittynyt: 07.01.2009, 02:22
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja kara » 12.01.2010, 14:50

Rethymnonissa 80-luvun puolivälissä hotelli aivan rannalla ja maantason alapuolinen huone kahdelle aikuiselle ja kahdelle lapselle, hotellin nimeäkään en enää muista eikä varmaankaan toimi edes samalla nimellä. Mutta siis kokemuksesta: pimeä ja kostea sumppu, jossa kokolattiamatto ja kun varvastossuilla astui matolle, kuului vain plits pläts, matto lainehti vedestä. Ylös respaan ja vähän äkkiä vaatimus uudesta huoneesta. Ensin tarjottiin ei oota, mutta kun sanoin olevani astmaatikko, niin johan alkoi löytyä. Loppuloma meni hyvin ahtaassa huoneessa, mutta oli kuivaa ja sopuhan aina sijaa antaa :lol: [quote="Wendy"]Lainaan tähän omaa viestiäni Parga-osiosta.

[i]Mun huoneisto oli yksi noista osittain maantason alapuolella olevista. Eron huomasi siitä, että alhaalla oli viileämpää ja kosteampaa. Osa ylempien kerrosten asukkaista tuskaili kuulemma kuumuudessa, mutta mä käytin huopaa joka yö nukkuessani. Kosteuden huomasi siitä, että pyyheliina ei meinannut kuivua yön aikana. Muuten ei tuntunut yhtään että olisi ollut ”kellarissa”, terassilta oli näköala altaalle ja siinä oli mukava syödä aamu- ja välipalaa.[/i]

Toistaiseksi ainoat kokemukseni ovat siis huoneistohotelli Elenasta Pargasta, jossa olin viime vuonna syys-lokakuun vaihteessa. Huoneisto oli siellä ainakin ihan ok, kun äkkilähdöllä sellaiseen päädyin.[/quote]
kara
 
Viestit: 5
Liittynyt: 28.07.2007, 19:56

ViestiKirjoittaja Nora » 12.01.2010, 16:59

mä olen muutaman kuukauden asunut tuollaisessa asunnossa. siis maanpinnan alapuolella olevassa. en huomannut kyllä mitään poikkeavaa, kuuma ei kyllä ollut mutta ei kylmäkään. vähän kyllä hämäsi se kun asunnossa oli tasan yksi ikkuna. siitä sitten pystyi tsiigaa sen kauden kenkämuotia... :roll: :lol:
"in and out of Athens since 1996 and counting.."
Nora
 
Viestit: 149
Liittynyt: 07.09.2006, 13:35

ViestiKirjoittaja Nukkumatti » 12.01.2010, 17:33

Keväällä en huolisi maatason alapuolella olevaa huoneistoa. Kerran olen ollut; oli todella kosteaa ja kylmää. Jos ilmastoinnista laittoi lämmityksen päälle, niin haisi homeelle...

Kesällä saattaisi olla toinen tilanne, on ehkä viileänpää maan alla, ja ehkä ei tartte maksaa ilmastoinnista! :idea:
Niin pimiä, niin pimiä... Ja aina vain pimiämpi...
Avatar
Nukkumatti
 
Viestit: 5364
Liittynyt: 18.02.2005, 22:24
Paikkakunta: Peräloukko

ViestiKirjoittaja sartza » 13.01.2010, 14:14

Me päädyimmekin nyt sitten vaihtamaan maantason alapuolella olevan huoneiston parvekkeelliseen. Vaikka eihän noi alapuolellakaan olevat huoneistot huonolta kuulosta. :)
sartza
 
Viestit: 9
Liittynyt: 27.11.2007, 21:00

ViestiKirjoittaja DoDo » 13.01.2010, 18:50

Kreetalla agia marinassa oltiin viime toukokuussa. Hotelli oli coral beach ja huone maatason alapuolella.
Viileää oli ja ekan päivän sateen jäljiltä oli kosteaa, mutta sitten alkoi auringon paiste viikoksi ja kosteudet hävisi sen myötä.
Ikkunat makkarissa ja olohuone-keittiö yhdistelmässä.
Terassille paistoi aurinko eikä pihalla (harvoin) kävelevät ihmiset haitanneet aamupalan nauttimista.
DoDo
 
Viestit: 152
Liittynyt: 09.11.2009, 18:18
Paikkakunta: Hyvinkää

ViestiKirjoittaja ap » 14.01.2010, 21:52

Parikin kertaa olemme majoittuneet huoneistoon, joka on ollut takaa ja toiselta sivulta ns. maan alla. Mitään ongelmia ei ole ollut.

Huoneiston sivulla olleessa wc:ssa oli katonrajassa yksi pieni ikkuna. Muuten meillä oli vain yksi ikkuna ns. etuseinällä. Ei haitannut.

Paljon riippuu ilmeisesti siitä miten huoneisto on esim. kosteuseristetty.

Eli jos jonkun hotellin kohdalla on ongelmia, niin jokin toinen hotelli voi täysin kunnossa. Onneksi k-netin kautta saa tarkaa hotelli- ja huoneistokohtaista tietoa!!
ap
 
Viestit: 890
Liittynyt: 23.05.2005, 11:13

ViestiKirjoittaja Liltsu » 16.01.2010, 14:55

Wendyn tapaan kokemukseni on Pargasta.. ;)

Aivan ihana huoneistohotelli, upea puutarha ja kiva oli huoneistokin. Ikinää missään ollut sellaisia keittiökalusteita, -kaappeja!!
Mutta mutta...hassua oli mm. se, että meidän huoneistosta oli AUKKO/ikkuna ilman lasia johonkin huoltokäytävälle?
Kun mentiin nukkumaan, olis pitänyt muistaa ottaa ulkopuolelta kynnysmatto ja mahd. kengät pois oven edestä...aamulla kun siivoojat olivat aloittaneet duunit, meille alas valui vedet.. :/ Aluksi se otti päähän ja oppaalle siitä juteltiinkin, vaan minkäs teet. Niin paljoa se ei haitannut, että oltaisi pois haluttu. Puitteet oli muuten Pargassa ja majoituksessa niin hyvät.

Pääasiassa pyritään välttämään kyllä näitä maantasana alapuolella olevia huoneistoja...

Kovin erilaisia nää huoneistot voi kyllä olla.. ;)
Liltsu
 
Viestit: 45
Liittynyt: 07.05.2005, 17:21

ViestiKirjoittaja Gialova » 05.03.2010, 19:35

Ei koskaan enää. :evil:
Tiedoksi, että jos tulee outoa kuumeilua, yskää, nuhaa, kurkkukipua, kutinaa, kaikki voi olla homeen aiheuttamaa. Hometta on maan alla sijaitsevissa huoneissa aika usein.
gialova
Gialova
 
Viestit: 46
Liittynyt: 27.11.2008, 15:29
Paikkakunta: vantaa

ViestiKirjoittaja DoDo » 06.03.2010, 07:56

Gialova kirjoitti:Ei koskaan enää. :evil:
Tiedoksi, että jos tulee outoa kuumeilua, yskää, nuhaa, kurkkukipua, kutinaa, kaikki voi olla homeen aiheuttamaa. Hometta on maan alla sijaitsevissa huoneissa aika usein.

Olet siis ollut sadoissa/tuhansissa maatason alla olevissa huoneissa?
Kerro nyt monta kertaa olet ko. huoneissa ollut ja monta kertaa olet sairastunut.
Jos on käynyt huono tuuri, niin ei se tarkoita että melkein kaikki on homeessa ja aina tulee kipeeks.
Huono provo.
DoDo
 
Viestit: 152
Liittynyt: 09.11.2009, 18:18
Paikkakunta: Hyvinkää

ViestiKirjoittaja KTH » 06.03.2010, 10:47

DoDo kirjoitti:
Gialova kirjoitti:Ei koskaan enää. :evil:
Tiedoksi, että jos tulee outoa kuumeilua, yskää, nuhaa, kurkkukipua, kutinaa, kaikki voi olla homeen aiheuttamaa. Hometta on maan alla sijaitsevissa huoneissa aika usein.

Olet siis ollut sadoissa/tuhansissa maatason alla olevissa huoneissa?
Kerro nyt monta kertaa olet ko. huoneissa ollut ja monta kertaa olet sairastunut.
Jos on käynyt huono tuuri, niin ei se tarkoita että melkein kaikki on homeessa ja aina tulee kipeeks.
Huono provo.


Eihän maanalainen asuminen sinänsä ole mikään huono vaihtoehto, sellaisia asumuksia on maailmalla paljon. Tärkeää on että perustettu huoneisto kellarissa on siihen kelvollinen, siis laatu on ratkaiseva, kosteuden estämisen suhteen on tehtävä se mikä on välttämätöntä eli kosteutta ei saa olla, siitä ei liene epäselvyyttä. Kellarihuoneiston kylmyys on tunneasia, joku tuntee kylmyyden herkemmin kuin toinen, on seutuja joilla ulkoinen lämpötila on niin korkea että maanalle asumiseen siirtyminen on ainut järkevä vaihtoehto, niissä kohteissa jotka tunnen ei kosteus ole vaivannut, edellisistä sateista oli kulunut jo satoja vuosia.
Vietin pari vuorokautta Naxoksella olevassa kellarihuoneessa, oli syyskuu ja ilmat olivat lämpimät, huone oli kylmä ja epämiellyttävän kostea, en viihtynyt mutta makuja on monia.
KTH
 
Viestit: 370
Liittynyt: 23.07.2006, 13:49

ViestiKirjoittaja motourist » 14.03.2010, 10:34

Kesäkuussa 2006 olimme juuri tuolla Aristeassa 2 viikkoa maatason alla. Ei valittamista; aluksi huone oli ihan miellyttävän viileä ulkoilmaan verrattuna eikä ilmastointia tarvittu. Ilman kosteus sen sijaan alkoi haitata, ei mitenkään märkää, mutta hieman koleaksi veti. Pyykki ei millään meinannut kuivua sen paremmin sisällä kuin ulkonakaan. Parvekkeella ehkä ylemmissä kerroksissa saattaa tuuli (ja aurinko)edesauttaa kuivumista, alhaalla ei kyllä tuullut yhtään eikä aurinko osunut. Otimmekin toiselle viikolle ilmastoinnin juuri tuon kosteuden vuoksi; ei sitä koko aikaa tarvinnut edes pitää päällä. Perheessä on pari lievää astmaatikkoa eikä heillekään tullut mitään ongelmia sen paremmin ilmastoinnin kera kuin ilmankaan. Valoakin oli ihan tarpeeksi vaikkei mitään maisemaikkunoita ollutkaan. Tuossa nimenomaisessa huoneistossa oli vielä se hyvä puoli, että "terassilta" (siis parveke metrin pihatason alla) pääsi kätevästi suoraan altaalle eikä tarvinnut kiertää respan kautta ulos 8) . Ainakin tuolloin Aristea oli varsin miellyttävä kokemus, siisti ja hyvä palvelu; ranta ja ruokakaupat lähellä (megahyvä leipomo!). Jos uudestaan joskus menen, niin kuitenkin ehkä otan huoneet jostain ylempää, ihan vaihtelun vuoksi. Eka kertaa voi tuota "luolaa" kyllä kokeilla!
motourist
 
Viestit: 79
Liittynyt: 11.04.2006, 14:13
Paikkakunta: Turku


Paluu Matkailukeskustelu

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 2 vierailijaa