Huom!

Olemme parhaillaan siirtämässä kreikka.nettiä uuteen serveriin, ja samalla uuteen ulkoasuun.

Uusiutumisprosessi vie kuitenkin oman aikansa, joten pyydämme käyttäjiltämme kärsivällisyyttä kunnes kaikki saadaan paikoilleen.

Keskustelu

Laivaretki Alonnisokselle

Valvoja: modet

Laivaretki Alonnisokselle

ViestiKirjoittaja Timo » 21.07.2003, 14:30

Jassas, Skiatoksen kävijät!
Oletteko käyneet laivaretkellä Alonissoksella? Kertokaa kokemuksianne meille muille!
Olen lomaillut 2 viikkoa Skiatoksella toukokuussa 1984. Kävin myös Alonnisoksella (Patitiri) päivän laivaretkellä. Englanninkielisillä nettisivuilla ja lomaoppaissa on kaikenlaista tietoa saaresta. Siellä pitäisi olla suuri luonnonsuojelualue (National Marine Park of Alonnisos jne.) Munkkihylkeitä, delfiinejä, merilintuja, meduusoja yms. Onko kukaan käynyt tutustumassa? Pienetkin jutut tervetulleita!
Timo Kreikka.net
Avatar
Timo
 
Viestit: 159
Liittynyt: 18.04.2003, 20:40

Re: Laivaretki Alonnisokselle

ViestiKirjoittaja Vieras » 12.12.2003, 07:19

Tervehdys!

Olin viime kesänä Skopeloksen saarella ja matkani oli aivan ihana. Tein sieltä päivän retken Alonissoksen saarelle. Matkan teko on helppoa omatoimisesti kantosiipialuksella tai kuten minä, valmiilla veneretkellä. Saari on kaunis. Upeita rantoja ja sokkeloinen vanha kaupunki, kannattaa käydä katsomassa! Lisäksi on mahdollisuus nähdä delfiinejä, hylkeitä ja sininen luola. Ihmiset saarella ovat ystävällisiä mutta hieman eri näköisiä kuin muualla Kreikassa, sillä he menevät naimisiin vain keskenään. Mukava lomapaikka! :)
Vieras
 

Naimisiinmeno?

ViestiKirjoittaja Ellinida » 15.12.2003, 13:11

Voisitko vähän kertoa enemmän tuosta naimisiinmeno-asiasta, onko tosiaan totta??? Mistä kuulit?
Mahtavat olla tosi sisäsiittoista porukkaa, jos näin on...
Ellinida
 

Alonissos

ViestiKirjoittaja Afrodite » 15.12.2003, 14:40

Karpathoksella on myös käytäntö, tarkemmin sanottuna Olympoksen kylässä, liittyen avioitumiseen. Eli avioliitot ainoastaan kyläläisten kesken ovat sallittuja, liittyy omaisuusasioihin kiinteästi. Niinpä Olympksessa ihmiset muisttuttavat ulkoisesti toisiaan eli kun olet nähnyt yhden keski-ikäisen tädin, olet nähnyt myös loput kylän naisista! Ovat niin samannnäköisiä. Alonissoksesta t en ole kuullut tuossa merkityksessä mutta en ole myöskään Alonissoksessa käynyt.
Olympoksessa kuulin tosi tarinan "ei-sallitusta"liitosta, eli pari oli kotoisin eri saarilta jopa, poika Olympoksesta ja tyttö Kreetalta tai jostain muualta. Ei ollut suvun kanssa mitään tekemistä sen jälkeen, ei edes isänsä hautajaisiin voinut mennä. Olympoksessahan kaikki kiinteä omaisuus periytyy aina naispuoliselle henkilölle, ei koskaan miehelle.
Afrodite
 

avioliitot

ViestiKirjoittaja Afroditelle » 15.12.2004, 09:08

Tuo Karpathos-juttu on meillekin tuttu, mielenkiintoista kuulla että vastaavaa on muuallakin. Tosiaan, Olympoksen ihmiset ovat toistensa näköisiä. Kun näkee vaikka TV:stä jonkun matkailuohjelman ja tädit paistavat leipää ulkouuneissaan tai myyvät käsitöitä, sanotaan toisillemme kotona:"katos, tuo me on nähty", eli riittää kun näet yhden tädin livenä, kaikki loputkin ovat kuin suoria kopioita.
Se pari jonka osapuolet ovat eri puolilta eli toinen Olympoksesta (poika) ja toinen Kreetalta, se on tosi surullinen, joutuu eristetyksi suvusta eikä Karpathokselle ole asiaa edes hautajaisiin.Tuota perimysjärjestystä vastaan minulla ei sen sijaan ole mitään pahaa sanottavaa....
Afroditelle
 

Alonissos

ViestiKirjoittaja amoliani » 12.08.2007, 17:17

Moi,
Kävin reilut 15 vuota sitten edellisen kerran Alonissoksessa ihan vain päiväretkellä. Eihän silloin ollut aikaa muuta kuin ihailla muhkean möljän (laiturialueen) maisemia ja tapahtumia.
Nyt olin kaverin kanssa 10 päivän retkellä Skiatos - Skopelos - Alonissos -
Paleo Trikeri. Matkasimme bussilla Ateenasta Agios Konstantinokseen ja sieltä laivalla Skiatokseen.
Alonissos on miellyttävä paikka ja kesäkuun alussa käytännössä turistiton.
Sataman läheltä johti erittäin kaunis ja mielenkiiltoinen kivetty polku (4 km) Horaan. Tunnelma matkalla oli jotenkin paratiisinomainen, koska luonto tuolloin vielä pursusi vehreyttään ja kauneuttaan ja maisemat jylhän kauniit. Suuri osa saaren palveluista ja toiminnoista on keskittynyt
satamakaupunkkiin Patitiriin mutta tarjolla on toki muutakin. Esim n 10 km Patitirista sijaitseva Steni Vala oli oikein mukava ja leppoisa paikka monine tavernoineen ja uimarantoineen. Sinne on bussiyhteys Patitirista
muutaman kerran päivässä.
Eli jos haluaa nähdä koskemattoman saaren, jossa peruspalvelut kuitenkin pelaavat, suositan Alonissosta. Skiatoksesta pääsee sinne nopealla tunnissa ja Skopeloksesta puolessa.
amoliani
 
Viestit: 112
Liittynyt: 04.01.2006, 09:56

ViestiKirjoittaja F e n y a » 22.03.2008, 17:17

Kuulostaa jännältä. Olis kiva tietää saaresta enemmänkin! :wink:
πάθος για το χορό... Carpe diem.
F e n y a
 
Viestit: 148
Liittynyt: 23.12.2007, 22:25
Paikkakunta: Helsinki

ViestiKirjoittaja amoliani » 24.03.2008, 17:37

Esther kirjoitti:Kuulostaa jännältä. Olis kiva tietää saaresta enemmänkin! :wink:


Moi,

Aika hyvin on Alonissoksesta tietoa kreikka.netin linkeissä.
amoliani
 
Viestit: 112
Liittynyt: 04.01.2006, 09:56

Re:

ViestiKirjoittaja eijukka » 31.03.2016, 19:04

amoliani kirjoitti:
Esther kirjoitti:Kuulostaa jännältä. Olis kiva tietää saaresta enemmänkin! :wink:


Moi,

Aika hyvin on Alonissoksesta tietoa kreikka.netin linkeissä.


Onko mun koneelta jotain kadonnut kun en löydä Alonissos-osiosta kuin tämän yhden ketjun :shock: ? Saarihyppelyiden kohdalta jotain löytyy. Olen kai itsekin sinne joskus Skopeloksesta ja Alonissoksesta kirjoitellut, mutta siitä on aikaa!
Rannalla ihan lähelleni minua tervehtimään tulleesta munkkihylkeestä ainakin hehkutin. Yksi parhaita Kreikan eläinmaailman muistoja.

Itselläni ei valitettavasti ole kokemusta kuin Patitirista, johon laivat saapuvat ja patikoinnista sieltä ylös Choraan. Se olikin hauska reissu! Viivyin saarella ainoastaan pari yötä. Asuin hotelli Kavoksessa, josta oli upea näköala satamaan.

Tästä linkistä löytynee tietoa hylkeistä ja A:n meripuistosta:
http://www.alonissos-park.gr/index.php? ... &Itemid=67
"On helpompi olla samaa mieltä, on helpompi olla mieletön vaan enemmän löytää kun poikkeaa tieltä ja oikaisee läpi metsikön" Juice
Avatar
eijukka
 
Viestit: 2029
Liittynyt: 16.11.2003, 11:04
Paikkakunta: JYVÄSKYLÄ

Re: Re:

ViestiKirjoittaja Malaka » 01.04.2016, 11:11

Minä kirjoitin viime syksynä Alonissoksesta tämän verran tuonne saarihyppely-osioon. Tässä se osuus:

Sitten matka jatkui kantosiipialuksella Voloksesta Alonissokselle, josta olimme varanneet huoneen Haravji hotellista merinäköalalla. Onneksi olimme laittaneet varaukseen tiedon millä laivalla olimme tulossa, joten meitä oltiinkin autolla vastassa satamassa. Matka hotelliin tietä pitkin jyrkkine mäkineen oli moninkertainen rappuihin verrattuna, joita pitkin pääsi nopeasti alas satamaan ja keskustaan.
Kävimme kerran päivällä ja kerran illalla vanhassa kylässä Chorassa. Olihan se nätti kylä, josta oli kauniit maisemat, mutta aika lailla turismiin keskittynyt. Alonissoksessa pääsimme ensimmäistä kertaa rannallekin läheiselle Roussum beachille, joka on pieni kiviranta alle kilometrin päässä keskustasta.
Neljä päivää oli riittävästi Alonissoksella ja seuraavaksi siirryimme Flyingcatilla Skopelokselle, jonne matka kesti puoli tuntia.
Malaka
 
Viestit: 433
Liittynyt: 19.08.2014, 19:08
Paikkakunta: Pk-seutu

Re: Laivaretki Alonnisokselle

ViestiKirjoittaja amoliani » 01.04.2016, 14:05

Pienenä kuriositeettinä: silloin satuimme pääsemään kantosiivellä Skyrokselle, jossa en ole kuullut monen käyneen.
Amoliani
Ps. Onkohan Amolianin saari tuttu?
amoliani
 
Viestit: 112
Liittynyt: 04.01.2006, 09:56


Paluu Alonissos

Paikallaolijat

Käyttäjiä lukemassa tätä aluetta: Ei rekisteröityneitä käyttäjiä ja 1 vierailijaa

cron